Acasă Extern Rusia va răspunde extinderii sancțiunilor SUA

Rusia va răspunde extinderii sancțiunilor SUA

Miercuri, Statele Unite au adăugat numele a încă cinci cetățeni ruși pe lista sancțiunilor împotriva Rusiei, inclusiv  numele liderului cecen, Kamzan Kadyrov.

Statele Unite au aplicat sancțiuni pentru aproximativ 200 de cetățeni ruși și peste 400 de agenți economici ruși, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Extene, Maria Zakharova, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

Moscova va răspunde cu siguranță la extinderea sancțiunilor SUA în temeiul „Legii Magnitsky”, a adăugat Zaharova.

În decembrie 2012, Statele Unite au adoptat Legea Magnitsky, care prevede sancțiuni împotriva rușilor implicați, în opinia autorităților americane, în încălcarea drepturilor omului. Autoritățile ruse, la rândul lor, au declarat în repetate rânduri că este inadmisibilă politizarea cauzei Magnitsky.

Cotidianul american Washington Post a relatat miercuri  că Departamentul de Stat a aprobat o vânzare în valoare de 41,5 milioane de dolari pentru sistemele cu lunetă M107A1, muniție, precum și piese și accesorii asociate destinate Ucrainei. Un oficial american de la Departamentul de Stat a confirmat pentru presă că Statele Unite au aprobat licențele pentru exportul comercial de arme letale către Ucraina.

Suntem extrem de dezamăgiți de susținerea pe care Washingtonul a acordat-o unui producător de arme pentru a livra sisteme cu lunetă Barrett M107A1 Kievului, a declarat, Zakharova.

Furnizând arme Kievului, Statele Unite susțin reluarea luptelor și vărsarea de sânge în Donbas, a spus Zaharova.

„Este trist că un număr de grupuri politice din Statele Unite au, încă , dorința de a urmări calea distrugerea relațiilor bilaterale”, a subliniat Zaharova.

Ea a adăugat că partea rusă „vizează interacțiunea strategică cu Statele Unite în termeni de strategie”.

5/5 - (12 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…