Acasă Diverse 20 de țări pe care e bine să le evitați

20 de țări pe care e bine să le evitați

Când vă planificați concediile sau călătoriile este bine să vă informați cu privire la securitatea zonelor unde doriți să vă petreceți timpul sau pe care urmează să le parcurgeți. În acest articol veți găsi țările în care nu există siguranță pentru turiști datorită actelor de violență și de terorism. Ordinea prezentată mai jos este aleatorie.

LIBAN. Conflictul declarat cu Arabia Saudită și demisia Primului ministru libanez au dus țara într-o criză politică. Libanul a rezistat celor mai grave atacuri teroriste ale unor grupurile extremiste, țara acționând ca bază pentru multe dintre ele. Chiar și situațiile care par minore, cum ar fi protestele și disputele mai mici, pot deveni uneori violente. Această situație nu influențează cu adevărat nivelul global de siguranță, deoarece capitala este una dintre cele mai sigure din regiunea volatilă a Orientului Mijlociu și a Africii de Nord, dar este bine să evitați călătoriile în țară.

EGIPT. Potrivit trip.com, această țară se află în top pe lista locurilor periculoase, cu emitere de avertismente de călătorie din partea Departamentului de Stat al Statelor Unite. Grupările extremiste, cum este ISIS, au reprezentat o amenințare gravă la adresa locurilor publice din țară și includ locații turistice și de agrement. Grupările vizează atât mijloacele de transport cu care călătoriți, cât și călătoriile individuale, cele mai expuse fiind femeile.

UCRAINA. De când au escaladat luptele dintre separatiștii armatei ruse și armata ucraineană, părțile din sud-estul și estul țării au devenit în mare parte nesigure. Acest lucru se aplică în special în regiuni precum Crimeea, Donetsk și regiunea Luhansk.

CONGO. Țara este împânzită de bandiți și grupări înarmate, precum și de forțele armate care controlează națiunea. Din această cauză, există șanse mari să întâlniți trupe înarmate, vehicule blindate și atacuri din elicoptere. Capitala, Kinshasa are o notorietate aparte prin numărul de crime, atât în ​​timpul zilei, cât și în timpul nopții. Dacă vă aflați în Congo, evitați să faceți fotografii, să nu aveți încredere în cine vă oferă ajutorul și evitați zonele pe care localnicii le consideră riscante.

GUATEMALA. Deoarece această țară are o frontieră cu Mexicul, această zonă este una dintre cele mai periculoase țări, datorită traficului constant de ființe umane și al traficului de droguri. Țara se afla pe locul cinci ca rată a crimelor din Caraibe și America de Sud, anul trecut, dar și pentru jafuri armate și răpiri.

AFRICA DE SUD. Din cauza criminalității ridicate – număr mare de crime și violuri, mulți localnici au recurs la gardieni înarmați pentru a le asigura protecția. În ciuda acestui fapt, zonele urbane, cum este Cape Town, încă atrage vizitatori.

JAMAICA. Împușcăturile și crimele violente sunt comune în anumite zone ale țării, cum ar fi Montego Bay și Kingston, și vă pot afecta chiar dacă stați într-o stațiune sau hotel.

CIAD. Această țară din Africa Centrală are probleme din cauza vecinătății cu Nigeria și Sudan. O țintă nefericită a grupărilor extremiste – Boko Haram, ISIS și Al-Qa’ida, care vizează străini, dar și localnici. Trecerile de frontieră cu Sudanul și Libia sunt zone riscante din cauza câmpurilor minate și a conflictelor de frontieră.

TAILANDA. provinciile sudice – Songkhla, Yala, Narathiwat și Pattaya – au dobândit o reputație proastă pentru securitatea în țară în ultimii treisprezece ani. Provincia Pattaya a suferit, în mod deosebit, ca urmare a bandelor de motocicliști, formate din băieți tineri, care atacă turiștii. Au fost înregistrate mai mult de 6500 de decese din cauza violenței, iar în regiune se aplică legea marțială.

BANGLADESH. Există atacuri teroriste la care se adaugă condițiile meteorologice extreme și calamitățile naturale – cutremure, inundații și cicloane. Poporul din Bangladesh este foarte prietenos și ospitalier. Chiar și așa, trebuie să vă păziți pentru că incidentele se pot întâmpla fără nici un avertisment.

MALI. În capitala țării, Bamako, sunt frecvente atacurile teroriste. Acestea există și de părțile centrale și de nord ale țării. Majoritatea incidentelor apar în restaurante și hoteluri. Un exemplu elocvent este un incident nefericit petrecut în capitală, în 2015, care a implicat luarea de ostatici în număr mare care, apoi, au fost uciși în Hotelul Radisson.

FILIPINE. Străinii sunt în mare parte ținta răpirilor, mai ales în sudul Mării Sulu și al Arhipelagului Sulu, dar și incidente ca urmare a incendiilor. Cel mai recent a avut loc la un cazinou din capitala Manila, în 2017. Locurile din țară care trebuie evitate sunt Marawi, provincia Joho – unde se află arhipelagul Suhu și provincia Basilan. Dacă nu aveți personal de securitate evitați și provinciile Cotabato și Metro Manila.

KENYA. Țara are multe destinații frumoase pentru a vedea și a experimenta, dar în ultimul timp au loc tot mai multe atacuri teroriste în afara capitalei. Există, de asemenea, o creștere a criminalității violente în unele zone ale capitalei Nairobi..

HONDURAS. Națiunea are un istoric infam, având cele mai mari rate ale criminalității la nivel mondial. Departamentul Gracias a Dios este puternic afectat de probleme legate de traficul de droguri și criminalitate. Cele mai multe crime la nivelul țării, aproximativ 70%, au avut loc în raioanele La Ceiba, Tegucigalpa și San Pedro Sula.

NIGERIA. Există două grupuri extremiste care operează în țară, statul islamic West Africa și Boko Haram. Acestea sunt responsabile pentru răpirile și violențele din țară, în special în nordul Nigeriei. Acestea vizează locurile publice: restaurante, școli, biserici și hoteluri.

VENEZUELA. Tulburările sociale din Venezuela se datorează lipsei produselor de bază – medicamente, apă, electricitatea și alimente. Dacă sunteți străin, sunteți o țintă ușoară, deoarece localnicii vă privesc ca având mai mulți bani decât ei și nu vă așteptați la justiție dacă sunteți jefuiți. Există și un fenomen numit „răpiri virtuale”, în care completați anumite formulare care sunt fraudate de bande.

EL SALVADOR. Țara are unul dintre cele mai ridicate niveluri de criminalitate din lume, pe lângă numeroasele bande care împânzesc țara, cunoscute sub numele de” maras”. Aceste bande se angajează în activități violente precum traficul de droguri, de arme și șantajul.

PAKISTAN. Principala problemă din Pakistan este conflictul religios datorat unor grupuri religioase care se confruntă cu violență. De asemenea, guvernul a interzis accesul străinilor în anumite zone din țară, precum și limitarea considerabilă a libertății de exprimare.

COLUMBIA. Deși recenta recunoaștere a Medellinului este cea mai bună destinație turistică din America de Sud, țara continuă să reprezinte un risc ridicat pentru turiști. Grupurile armate, traficul de droguri, grupurile criminale și întreprinderile BACRIM și jafurile încă apar în întreaga țară, în timp ce în capitală au loc, uneori, acte de terorism.

YEMEN. Capitala țării, Sanaa, este baza multor grupuri rebele care răpesc turiști, în special cetățeni americani. Țara are este împânzită de grupări extremiste active, cum este Al-Qa’ida. Țara nu dispune de facilități de bază, cum sunt asistența medicală, apă și alimente, din cauza luptelor dintre forțele antiguvernamentale și guvern.

 

5/5 - (11 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…