Acasă Economie China: Banca Centrală a injectat în piață o sumă record pentru a evita CRIZA de lichidități

China: Banca Centrală a injectat în piață o sumă record pentru a evita CRIZA de lichidități

Banca centrală a Chinei a injectat în piaţă suma record de 83 miliarde dolari, miercuri, încercând să evite o criză de lichiditate care ar pune şi mai multă presiune pe economia deja slăbită, potrivit Reuters.

Banca centrală a promis că va lua mai multe măsuri de stimulare a politicii monetare anul acest pentru a proteja locurile de muncă, în contextul în care creşterea economică încetineşte la minimul ultimilor 28 de ani.

Anul trecut, China a luat o serie de măsuri, începând de la scutiri de taxe şi până la unele decizii de politică monetară, care au avut un impact mai redus decât cel aşteptat, datele recente sugerează că activitatea economică încetineşte mai repede decât se aştepta.

„Ştirile sunt clare – economia are nevoie de ajutor”, a spus Trinh Nguyen, economist senior pentru Asia emergentă în cadrul firmei Natixis.

Operaţiunea de miercuri, cea mai mare injecţie de lichiditate din istoria Chinei, a venit la o zi după ce Banca Centrală şi ministerul de Finanţe au reasigurat investitorii cu privire la siguranţa mediului economic din ţară şi au promis că vor stimula economia prin măsuri de politică monetară.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Economie
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…