Acasă Extern Demisie la Vatican după scandalul „Lettergate”

Demisie la Vatican după scandalul „Lettergate”

Mons. Dario Vigano, șeful departamentului de comunicații al Vaticanului, care a fost prins în așa-numitul scandal „Lettergate”, a demisionat, a declarat miercuri Vaticanul.

Într-o scurtă declarație a Vaticanului se arată că Papa Francisc „a acceptat” demisia lui Vigano, dar o sursă de la Vatican a spus că prelatului  i sa spus să-și depună demisia, ceea ce înseamnă că a fost concediat.

Mons. Vigano, în vârstă de 55 de ani, prefectul Secretariatului pentru Comunicare, a fost criticat pentru că a eliminat o parte dintr-o scrisoare a fostului Papă Benedict și a citat-o ​​selectiv timp de o săptămână, înainte de a publica întregul text sâmbătă.

Episodul a aruncat o umbră asupra Vaticanului și a fost un fiasco în relațiile publice, mai ales că, la începutul acestui an, papa a scris un document despre pericolele „știrilor false”.

Scrisoarea a fost menită să rămână confidențială, dar Mons. Vigano a citit pasaje selectate ale acesteia la prezentarea, din 12 martie, a unei serii de 11 broșuri publicate la Vatican cu privire la teologia Papei Francis.

5/5 - (6 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…