Acasă Diverse Chile: Investigație de la Vatican pentru abuzuri sexuale asupra copiilor

Chile: Investigație de la Vatican pentru abuzuri sexuale asupra copiilor

Un anchetator al Vaticanului trimis în Chile de către Papa Francis pentru a intervieva victimele abuzurilor sexuale a fost supus unei intervenții chirurgicale la vezică biliară după ce a fost spitalizat miercuri, au confirmat oficialii bisericii.

Reprezentantul special al Vaticanului, Arhiepiscopul Charles Scicluna, a vorbit cu jurnaliștii după întâlnirea cu victimele abuzurilor sexuale comise de membrii bisericii în Santiago.

Scicluna se află în Chile pentru a verifica acuzațiile aduse unui episcop cu privire la abuzurile sexuale asupra minorilor. El  sosit luni la Santiago și marți a început să audieze mărturiile victimelor.

Înainte de călătoria în Chile, Scicluna a audiat o  mărturie a unui martor la New York cu privire la episcopul Juan Barros, despre care mai multe persoane au spus că acoperă abuzurile sexuale asupra minorilor făcute de mentorul său, preotul Fernando Karadima.

Mai multe grupuri de enoriși au protestat împotriva lui Karadima.

Arhiepiscopul Charles Scicluna a fost supus intervenției chirurgicale la Spitalul San Carlos de Apoquindo din Santiago, a afirmat Arhiepiscopia Maltei într-o declarație. Scicluna este arhiepiscop de Malta.

Miercuri, purtătorul de cuvânt al Conferinței Episcopale, Jaime Coiro, a declarat că Scicluna va fi înlocuit pentru restul interviurilor de către  Jordi Bertomeu, preot spaniol, la cererea Papei Francis.

„Este o problemă de sănătate care se desfășoară de mai multe zile”, a declarat Coiro reporterilor, referindu-se la Scicluna.

Arhiepisopul Scicluna ar fi trebuit să audieze victimele până vineri, când era preconizată plecare lui din Chile.

Preotul chilian Fernando Karadima s-a prezentat în instanță la Santiago la data de 11 noiembrie 2015 pentru a fi audiat într-un proces civil împotriva Arhiepiscopiei de Santiago pentru presupuse abuzuri sexuale împotriva minorilor.

 

5/5 - (11 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Daciana ROIBU
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Cea mai veche pictură rupestră este de acum 45.500 de ani

Arheologii a descoperit cea mai veche pictură rupestră cunoscută până în prezent în lume: …