Acasă Extern Merkel: Există dovezi ”foarte clare” ale atacului chimic în Douma

Merkel: Există dovezi ”foarte clare” ale atacului chimic în Douma

Cancelarul german Angela Merkel a estimat marţi, la Berlin, că există dovezi ‘foarte clare’ că au fost folosite din nou arme chimice în Siria, transmite dpa.

”Cred că dovada că acolo au fost folosite arme chimice este foarte, foarte clară”, a spus Merkel într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, aflat într-o vizită în Germania.

Comentariile cancelarului german survin în contextul controverselor între principalii actori în conflictul din Siria în legătură cu un atac recent comis în oraşul Douma, situat lângă Damasc şi aflat sub controlul rebelilor sirieni.

SUA şi aliaţii lor susţin că a fost vorba despre un atac chimic, însă regimul sirian şi aliatul său, Rusia, resping această ipoteză.

Potrivit unei organizaţii umanitare siriene, presupusul atac cu arme chimice care a avut loc pe 7 aprilie s-a soldat cu cel puţin 60 de morţi şi peste 1.000 de răniţi în mai multe locuri din Douma.

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Alina VĂLEAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Herbert Kickl: „De astăzi, Austria este o dictatură”. Protest masiv la Viena împotriva măsurilor COVID și a vaccinării obligatorii 

Zeci de mii de oameni, mulți dintre ei susținători de extremă dreapta, au protestat sâmbăt…