Acasă Extern Moscova consideră ilegală sancțiunea extinsă a SUA

Moscova consideră ilegală sancțiunea extinsă a SUA

Kremlinul consideră ilegale extinderea cu încă un an a  sancțiunile împotriva Rusiei față de situația din Ucraina a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, conform agenției ruse de știri RIA.

Președintele american Donald Trump, într-o scrisoare datată 2 martie, publicată pe web site-ul Casei Albe, a declarat că  sancțiunile împotriva Rusiei pentru rolul său în criza ucraineană și anexarea Crimeei ar trebui să rămână în vigoare după 6 martie.

„Voi continua încă un 1 an urgența națională declarată în Ordinul Executiv 13660”, a spus Trump în scrisoarea publicată pe www.whitehouse.gov.

„Considerăm că sunt ilegale și dăunătoare nu numai oamenilor din cele două țări, ci și întregii lumi”, a declarat Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin.

Statele Unite au impus sancțiuni împotriva Rusiei în 2014, vizând indivizi și restricții asupra sectoarelor bancare, energetice și tehnologice în relația cu Rusia, limitând accesul rusesc  la piețele globale de capital și la cooperarea cu partenerii străini.

5/5 - (16 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…