Acasă Extern ONU cere Franţei să ancheteze folosirea „excesivă” a forţei contra protestatarilor

ONU cere Franţei să ancheteze folosirea „excesivă” a forţei contra protestatarilor

Înaltul comisar ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, a cerut miercuri Franţei să efectueze o „anchetă aprofundată” în cazul utilizării forţei de către autorităţi împotriva protestatarilor din cadrul mişcării „Vestele galbene”, informează cotidianul Le Monde.

„Încurajăm Guvernul francez să continue dialogul şi cerem urgent o anchetă aprofundată asupra tuturor situaţiilor de folosire excesivă a forţei”, a declarat Michelle Bachelet.

„Mişcarea Vestele galbene protestează faţă de ceea ce consideră a fi excluderea de la drepturi economice şi de la participarea la afacerile publice. Inegalităţile afectează toate ţările şi, chiar şi în state prospere, sunt oameni care se simt excluşi de la beneficiile dezvoltării şi privaţi de drepturi economice şi sociale”, a subliniat Michelle Bachelet.

Forţele de ordine din Franţa au intervenit în multe situaţii pentru dispersarea manifestanţilor violenţi. Mişcarea „Vestele galbene” a organizat o serie de proteste faţă de majorarea preţurilor la carburanţi şi faţă de erodarea nivelului de trai.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…