Acasă Extern Putin este impasibil la ancheta din  SUA

Putin este impasibil la ancheta din  SUA

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat sâmbătă, într-un interviu pentru televiziunea NBC, că nu acordă importanţă investigaţiei din Statele Unite privind presupuse interferenţe ale Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016, întrucât Kremlinul nu are nicio implicare în acest sens.

Vladimir Putin: Nu îmi pasă deloc dacă anumiţi cetăţeni ruşi au încercat să interfereze în alegeri americane

„De ce aţi decis că autorităţile ruse, inclusiv eu, au oferit permisiune cuiva să facă asta ? Şi ce dacă ar fi vorba despre cetăţeni ruşi? Sunt 146 de milioane de ruşi. Nu îmi pasă deloc … Aceşti cetăţeni nu reprezintă interesele statului rus. Poate că nici măcar nu sunt ruşi. Poate că sunt ucraineni, tătari, evrei, dar cu cetăţenie rusă. Inclusiv aceste aspecte trebuie verificate. Poate că au dublă cetăţenie sau doar drept de şedere. Poate că americanii i-au plătit pe aceşti oameni să acţioneze. Cum putem şti asta? Eu nu ştiu”, a spus Putin în interviul oferit jurnalistei Megyn Kelly.

Întrebat dacă este interesat de faptul că anumiţi cetăţeni ruşi ar putea prejudicia democraţia din SUA, preşedintele Rusiei a replicat că nu a văzut nicio dovadă privind activităţi care au încălcat legile americană sau rusă.

„În Rusia nu putem urmări penal pe nimeni atât timp cât nu au încălcat legile ţării. Cel puţin să ne trimită o foaie de hârtie în acest sens… un document. Sau măcar o cerere oficială, pentru a o analiza. Ar putea cineva să creadă că Rusia, de la mii de mile depărtare… a influenţat rezultatul alegerilor americane? Nu sună ridicol? Nu este obiectivul nostru să interferăm. Şi nici nu văd ce am obţine dacă am face asta, nu e nicio miză”, a mai spus Vladimir Putin.

Referindu-se la președintele Donald Trump, Putin a spus că este „un om de afaceri cu o experienţă vastă” şi „un om care învaţă repede”, deşi este nou în politică.

„El înţelege că, dacă este necesar să stabileşti o relaţie de cooperare cu cineva, atunci trebuie să-ţi tratezi partenerul actual sau potenţial cu respect. Angajându-te în acuzaţii reciproce şi insulte, este un drum care nu duce nicăieri”, a declarat liderul de la Kremlin.

Vladimir Putin a spus că este  dezamăgit de dinamica relaţiilor bilaterale ruso-americane și de politica Statelor Unite de a impune sancţiuni Rusiei, acest lucru fiind în accepțiunea sa, un  semn de slăbiciune.

5/5 - (8 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…