Acasă Intern Răsplată pentru clientela politică

Răsplată pentru clientela politică

Centrelor Comunitare Româneşti din străinătate vor fi conduse de persoane numite de la București și nu de românii din diaspora, cum a fost inițial stabilit.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat pe 3 mai 2016 Decretul pentru promulgarea Legii privind instituirea Centrelor Comunitare Româneşti în străinătate. Legea a fost adoptată în Camera Deputaţilor în 6 aprilie 2016.

Iată că, după mai bine de un an și jumătate, aceste centre se dovedesc doar o altă formă de răsplătire politică: zilele trecute Comisia parlamentară pentru românii din afara țării a decis ca aceste centre să nu fie conduse de oamenii din diaspora, ci de cei numiți de la București. Un deputat de diaspora a povestit totul pe Facebook.

Potrivit acestei legi, Statul român are obligaţia de a lua măsuri menite să asigure o bună reprezentativitate a românilor din afară graniţelor ţării la nivel de comunitate şi de a asigura coeziunea în cadrul acestora. Pentru aceasta, statul român va înfiinţa Centre Comunitare Româneşti în fiecare stat în care sunt înregistraţi la misiunile diplomatice ale României cetăţeni români.

Mai trebuia să se decidă cine va conduce aceste centre. Zilele trecute, deputatul PMP Doru Petrișor Coliu, într-o postare pe Facebook, denunță faptul că majoritatea parlamentarilor din Comisiile reunite pentru discutarea legii centrelor comunitare s-au abținut sau au votat împotriva amendamentului care specifică ca funcțiile de conducere să fie obținute de românii care trăiesc în străinătate și nu cei numiți de la București. ”Funcţia de director general este o funcţie bine retribuită, cu rang de ministru consilier, funcţie prin care, cu siguranţă, sunt răsplătiţi cei devotați partidului!”, atrage atenția Coliu.

S-au abținut de la vot inclusiv deputații aleși în diaspora: deputatul PNL Mihai Voicu şi deputatul USR Nicolae Daniel Popescu.

Iată postarea completă:

”Pe ordinea de zi a Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării a fost dezbaterea asupra Proiectului de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 86 /2016 privind instituirea centrelor comunitare româneşti în străinătate, Comisia pentru comunitatile de români din afara graniţelor ţării şi Comisia pentru politică externă fiind sesizate pe fond.

Printre amendamentele supuse votului a fost şi acela prin care am solicitat ca pentru toate funcţiile centrelor comunitare românești din străinătate, inclusiv cea de director general, să aibă prioritate la angajare membrii comunității românești din statul respectiv, cu respectarea legislației în vigoare, amendament care a fost respins de către cele doua comisii.

Astfel prin abtinerea la vot, deputatul PNL Mihai Voicu şi deputaţii USR Matei Dobrovie, Ioan Bulai, Nicolae Daniel Popescu au dat încă o data girul PSD pentru politizarea centrelor comunitare româneşti, permiţând ca directorul general şi angajaţii centrelor comunitare să fie numiţi de la Bucureşti, cu siguranță membri sau apropiaţi ai regimului PSD!

Funcţia de director general este o funcţie bine retribuită, cu rang de ministru consilier, funcţie prin care, cu siguranţă, sunt răsplătiţi cei devotați partidului!

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Andi RĂDIU
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Nou secretar de stat la Diaspora

Preşedinta Organizaţiei de Femei PSD Diaspora, orădeanca Lilla Boglarka Debelka, fost cons…