Acasă Intern Succes românesc în Canada

Succes românesc în Canada

Magda Popeanu a fost alesă consilier municipal în Montreal

Candidata de origine română pentru postul de consilier municipal în districtul electoral Côte-des-Neiges/Notre-Dame-de-Gracea gustă din nou cupa victoriei.

Magda Popeanu a fost aleasă și în anul 2013, atunci a surclasat-o, într-o cursă strânsă (la aproape 80 de voturi) pe Helen Fotopulos, care ocupa deja acest post.

La alegerile din 5 noiembrie, românca de la Projet Montreal a avut 1.180 de voturi în faţa principalei contracandidate, Tiffany Callender, transmite Agenția Diaspora Azi – APDA.

Cu un procent de 54,60%, MAGDA POPEANU a obţinut un nou mandat de consilier municipal reprezentând partidul Projet Montreal înfiinţat în 2000, pe care l-a și condus în perioada 2006 – 2010.

La alegerile municipale, de anul acesta, din Canada au participat şase candidaţi români.

Magda Popeanu şi Irina Maria Grecu s-au prezentat pe liste în Montreal, ambele din partea Projet Montreal, iar ceilalţi patru au candidat în Laval: Vania Atudorei, Bianca Bozsodi, Julius Bute (toţi trei de la Action Laval) şi Cristi Bucur (Alliance des Conseillers Autonomes).

Iată rezultatele:

IRINA MARIA GRECU a obţinut 2.200 de voturi (adică 33,42% din sufragii), iar contracandidatul ei, Marvin Rotrand (de la Coalition Montreal, care este în consilier din 1982!) a obţinut 57,63%.

VANIA ATUDOREI, deşi înscris în cursă abia acum o lună, românul care a reprezentat Action Laval în districtul electoral Laval-des-Rapides a fost votat de 8,09% din electori – mai mult decât Anwar Abilmouna (7,67 %, Avenir Laval), iar cîştigătoarea, Isabella Tassoni (Mouvement Lavallois) a adunat 43,83%.

BIANCA BOSZODI – românca, tot de la Action Laval, a obţinut şi ea un scor de 11,02% în circumscripţia Marc-Aurele-Fortin.

JULIUS BUTE – a obţinut un procent onorabil de 10,87% pentru Action Laval în districtul Concorde-Bois-de-Boulogne.

CRISTI BUCUR – candidatul român din districtul Marigot pentru recent înfiinţatul partid Alliance des conseillers autonomes a luat 1,93% din sufragiile electorilor.

5/5 - (5 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Andi RĂDIU
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Nou secretar de stat la Diaspora

Preşedinta Organizaţiei de Femei PSD Diaspora, orădeanca Lilla Boglarka Debelka, fost cons…