Acasă Intern Vizita în SUA, un SUCCES pentru Guvernul Dăncilă

Vizita în SUA, un SUCCES pentru Guvernul Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă și ministrul de Externe Teodor Meleșcanu au efectuat în perioada 23-26 martie o vizită în SUA pentru a participa la Conferința Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice, la invitația președintelui AIPAC, Morton Fridman, și directorului executiv, Howard Kohr, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Deși nu a fost o vizită oficială, cei doi demnitari români au avut două întâlniri importante, ceea ce arată că în spatele acțiunii s-a desfășurat o amplă activitate de lobby.

După ce a fost acuzată de președintele Klaus Iohannis de  „totală ignoranță în domeniul politicii externe” pentru anunțul privind mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim, Viorica Dăncilă a primit mulțumiri, pentru același anunț, de la vicepreședintele SUA Mike Pence cu care a avut o întrevedere la Washington.

 

”M-am bucurat să mă întâlnesc săptămâna aceasta cu premierul român Viorica Dăncilă, un aliat NATO şi prieten. Am avut ocazia să-i mulţumesc pentru parteneriatul puternic cu SUA şi decizia ei de a muta ambasada României la Ierusalim”, a scris Pence pe Twitter alături de o fotografie cu Dăncilă.

Mutarea Ambasadei reprezintă o acțiune diplomatică delicată, România urmând îndemnul SUA de a i se alătura în acest demers. Uniunea Europeană a refuzat această linie în politica externă.

De asemenea, premierul Viorica Dăncilă și ministrul Teodor Meleșcanu au avut o întrevedere cu Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților din Congresul SUA.

Nancy Pelosi a mulțumit pentru sprijinul acordat de țara noastră consolidării relației cu SUA și a dat asigurări că în legislativul american exista un puternic sprijin transpartinic pentru NATO. Președintele Camerei reprezentanților consideră că întărirea relațiilor la nivelul legislativelor din România și SUA va avea o contribuție importantă la consolidarea unei alianțe transatlantice bazată pe valori și interese comune.

5/5 - (6 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…