Acasă Extern Refugiații din SUA trec ilegal în Canada

Refugiații din SUA trec ilegal în Canada

Înconjurată de trei oceane și de Statele Unite la sud, Canada are de zeci de ani luxul de a putea alege noii veniți. Atât de puțini solicitanți de azil au trecut granița din SUA în mod ilegal de-a lungul anilor încât Canada nu a urmărit în mod constant aceste cifre.

Acest lucru s-a schimbat dramatic în ultimele 14 luni. Politica președintelui american Donald Trump împotriva  imigrației și  a haitienilor, salvadorienilor și altora care au avut statut temporar de imigrant, a avut un efect amplu asupra sistemului de refugiați din Canada.

Mai mult de 20.000 de persoane, inclusiv mii de haitieni și nigerieni și sute de turci, sirieni și eritrieni, au trecut granița din SUA în Canada în mod ilegal în ultimul an în căutare de azil, mulți fugind de teama că Administrația Trump îi va deporta în țările lor de origine.

Această migrație neașteptată spre nord a copleșit sistemul Canadei de prelucrare a cererilor de azil, ceea ce a dus la cele mai grave întârzieri din ultimii ani.

Din cauza lipsei de cazare agențiile de ajutorare se străduiesc să găzduiască solicitanții de azil în cele patru orașe afectate cel mai mult de valul migrației – Toronto, Montreal, Winnipeg și Vancouver.

Acest articol oferă cea mai completă imagine până în prezent a efectului neintenționat al politicilor de imigrare ale președintelui Trump asupra vecinului nordic al Statelor Unite.

O fetiță cu familia ei înainte de a trece granița SUA-Canada, prin Champlain, 14 februarie 2018.

Guvernul canadian a fost forțat să aloce 173 milioane de dolari la ultimul său buget pentru a plăti patrule suplimentare la trecerile de frontieră pentru a face față influxului de migranți, precum și pentru verificarea securității și prelucrarea cererilor de refugiat.

Primului ministru canadian, Justin Trudeau, a discutat despre această situație cu Administrația Trump, dar a fost atent să nu blameze public politicile președintelui SUA care au declanșat valului migrației. Cu toate Canada se pregătește pentru creșterea numărului care vor trece granița odată ce vremea se va  încălzi.

„Vom fi gata”, a declarat ministrul Imigrației și Refugiaților din Canada, Ahmed Hussen, într-un interviu.

Agențiile de asistență care se află în prim-planul abordării afluxului spun că se luptă și au nevoie de mai multă finanțare, un plan cuprinzător pe termen lung și o mai bună coordonare cu Ottawa.

„Se va înrăutăți. Numărul continuă să crească”, a declarat Ilona Beiks, vicepreședintă a Societății pentru Refugiații din British Columbia, care a trebuit să refuze anul trecut refugiații pentru prima dată în istoria sa de 35 de ani, deoarece nu avea suficienți bani pentru a face față unui număr tot mai mare de solicitanți de azil.

Afluxul nu prezintă semne de reducere. Peste 1500 de solicitanți de azil au trecut peste graniță în ianuarie. Cei care lucrează cu migranții spun că acest lucru ”este noul normal”.

5/5 - (5 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Denisa ORBAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Noua tulpină de COVID se transmite mai ușor și are un grad de mortalitate crescut

Premierul Boris Johnson a atenționat vineri seara că noua tulpină a COVID-19  este mult ma…