Acasă Extern Investigație în Elveția pentru vânzare ilegală de armament

Investigație în Elveția pentru vânzare ilegală de armament

Procurorii federali elvețieni au investigat  joi grupul de armament RUAG, după ce un informator a avertizat  asupra exporturilor de arme neautorizate, a spus compania.

Ziarul Handelszeitung a relatat că tranzacțiile cu arme pentru gărzi de corp au fost realizate cu ajutorul unui bancher elvețian la Moscova.

Toate exporturile de arme din Elveția necesită aprobarea guvernului.

Elveția a oprit exporturile de arme în Rusia în 2014, după anexarea Crimeei. Nu este clar când au avut loc exporturile neautorizate.

RUAG a declarat că unul dintre directorii săi de vânzări au pus laolaltă oferte neautorizate pentru produsele proprii și în afara atribuțiilor sale oficiale.

„RUAG a lansat, din proprie inițiativă, o investigație internă imediată și a informat procurorii federali elvețieni. De asemenea, a depus o plângere penală „care a dus la căutări”, a afirmat într-o declarație, adăugând că a cooperat cu autoritățile.

RUAG l-a suspendat pe directorul de vânzări al cărui nume nu a fost divulgat.

Oficiul Procurorului General a declarat că a inițiat proceduri penale în legătură cu legile privind materialele de război, gestionarea incorectă a cauzei și posibila abatere în funcția publică.

Ziarul a afirmat că un executiv la Ammotec, parte a RUAG, și un bancher Julius Baer din Rusia au colaborat în secret ani de zile cu privire la tranzacțiile cu armament.

Banca privată Julius Baer a declarat că este conștientă de acuzați și colaborează. „Angajatul în cauză va fi suspendat în timpul anchetei”, a declarat purtătorul de cuvânt al băncii.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…