Acasă Diverse Germanii se tem de refugiați

Germanii se tem de refugiați

Un sondaj de opinie german a dezvăluit că aproape două treimi dintre repondenți poartă un cuțit sau o armă pentru a se proteja de un posibil atac. O treime a recunoscut că „străinii și refugiații” sunt grupurile de oameni de care se tem cel mai mult.

În ultimii ani sa înregistrat o creștere semnificativă a numărului de cetățeni germani care au obținut autorizații de arme. În decembrie 2017, peste 557.000 de germani au obținut un astfel de document, a relatat rețeaua de știri Deutsche Welle.

Germanii cumpără pistoale cu gaze neletale, lanterne defensive cu electroșocuri și spray paralizant, cel puțin 23% din populație spunând că se simt „foarte nesiguri”, potrivit unui studiu realizat de firma de sondare a opiniei publice Infratest dimap.

Sondajul a indicat că aproape două treimi dintre repondenți confirmă că poartă o armă pentru a se proteja de un potențial atac, în timp ce aproape o treime au răspuns că teama cea mai mare o au față de „străini și de refugiați”..

Arthur Kreuzer, un avocat specializat în criminalistică, a avertizat că deținerea de arme nu garantează un nivel mai înalt de siguranță.

„În situații psihologice extreme, mulți oameni recurg la folosirea de arme și se pot auto răni sau  rănesc din greșeală alți oameni. Dacă armele nu ar fi accesibile populației s-ar putea evita sinuciderile spontane sau uciderea accidentală”, a spus Kreuzer pentru Deutsche Welle.

Germania se luptă să facă față crizei actuale a migrației, care a determinat autoritățile să cheltuiască 1,4 miliarde euro pentru primirea, înregistrarea și cazarea celor care doresc să obțină statutul de refugiat, plus cu 2,1 miliarde de euro cheltuiți pentru integrarea noilor sosiri în 2017.

Germania rămâne una dintre destinațiile cheie pentru mii de refugiați și migranți, în special din Siria și Afganistan, care au venit în Europa începând din anul 2015.

Aproximativ 280.000 de refugiați au ajuns în Germania în 2016, comparativ cu 890.000 de sosiri în anul 2015, potrivit Ministerului de Interne al Germaniei.

Anul trecut, numărul de solicitanți de azil din Germania a scăzut la 186.644, datorită faptului că ministrul de Interne Thomas de Maiziere cooperează mai strânsă cu oficialii din domeniul migrației și serviciilor de securitate.

 

5/5 - (13 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organi…