Acasă Extern Canada nu sprijină separatiștii Sikh

Canada nu sprijină separatiștii Sikh

Primul ministru canadian Justin Trudeau a călătorit, miercuri, la cel mai sfânt loc al religiei Sikh din nordul Indiei, asigurându-i pe liderii guvernului indian că că țara sa nu va sprijini pe nimeni care încearcă să reînvie o mișcare separatistă în India.

Canada găzduiește o comunitate influentă Sikh și liderii guvernului indian spun că există câteva grupări separatiste marginale care militează pentru crearea în India unui stat independent Sikh numit Khalistan.

Trudeau a vizitat Templul de Aur din Amritsar, cel mai sfânt altar Sikh, și s-a întâlnit cu guvernatorul provinciei Punjab, Amarinder Singh.

„Sunt foarte impresionat de întâlnirea mea cu premierul. Am ridicat problema Khalistanului, pentru că aceasta este problema noastră principală”, a spus Singh, adăugând că a primit o asigurare categorică din partea lui Trudeau.

„Cuvintele sale sunt o mare ușurare pentru noi toți în India, și așteptăm cu nerăbdare sprijinul guvernului său în combaterea elementelor separatiste marginale”, a spus el într-un mesaj Twitter.

În timpul revoltei din 1994, postul prim-ministru indian, Indira Gandhi, a trimis militarii la Templul de Aur pentru a elimina separatiștii, iar câteva luni mai târziu, Gandhi a fost asasinată de gărzile de corp Sikh la locuința ei din Delhi.

Relatările mass-media indiene au sugerat că Trudeau, care se află într-un turneu în India împreună cu soția și copiii, a primit o recepție călduță, din cauza îngrijorării cu privire la poziția sa privind grupurile extremiste Sikh din Canada.

Sikhismul are peste 30 milioane aderenți și se numără printre cele mai tinere religii monoteiste din lume. Adepții sikhismului, resping politeismul hindus și intoleranța musulmană.

5/5 - (5 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Denisa ORBAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Noua tulpină de COVID se transmite mai ușor și are un grad de mortalitate crescut

Premierul Boris Johnson a atenționat vineri seara că noua tulpină a COVID-19  este mult ma…