Acasă Extern Berlusconi îl sprijină pe Matteo Salvini ca premier al Italiei

Berlusconi îl sprijină pe Matteo Salvini ca premier al Italiei

Silvio Berluscon, liderul partidului Forza Italia, îl va sprijini pentru funcția de prim-ministru al Italiei pe liderul partidului Liga Nordului, în  încercarea de a forma un guvern, a declarat fostul premier într-un interviu acordat unui ziar miercuri.

Cele patru partide din coaliția de centru-dreapta au convenit în timpul campaniei ca liderul partidului care a câștigat cele mai multe voturi să conducă noul guvern.

În alegerile de duminică, partidul Liga Nordului, care a făcut alianță cu Forza Italia, a obținut 17% din voturi, iar Forza Italia 14%.

„Respectând pe deplin acordurile noastre, vom susține acum loial încercările lui Matteo Salvini de a forma un guvern”, a declarat Berlusconi pentru Corriere della Sera.

„Sunt aici să-l sprijin, să garantez soliditatea coaliției și să îmi țin angajamentele față de alegători”, a spus el.

Alegerile de duminică au ca rezultat un parlament în care nici unul dintre partide nu are majoritate absolută, iar discuțiile pentru formarea unui guvern vor dura săptămâni și, eventual, luni.

Liga Nordului și Mișcarea 5 Stele revendică fiecare dreptul de a numi primul ministru pentru formarea viitorului guvern.

5/5 - (6 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…