Acasă Extern Mihail Mişustin este NOUL PREMIER al Rusiei

Mihail Mişustin este NOUL PREMIER al Rusiei

Duma de Stat a aprobat, joi, numirea lui Mihail Mişustin în funcţia de premier al Rusiei, afirmă surse citate de agenţia de presă Tass. În favoarea validării numirii lui Mihail Mişustin în funcţia de prim-ministru au votat 383 de membri ai Dumei de Stat, iar 41 s-au abţinut de la vot. Nu a existat niciun vot împotrivă.

„Colegi, decizia a fost luată. Am convenit că premier este Mişustin Mihail Vladimirovici”, a declarat preşedintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, la finalul votului.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, l-a propus miercuri seară pe Mihail Mişustin, care a fost director al Serviciului Fiscal Federal, pentru postul de prim-ministru.

Dmitri Medvedev a anunţat, miercuri, că demisionează, în contextul unor schimbări  constituţionale anunţate de preşedintele Vladimir Putin. Medvedev a argumentat că Vladimir Putin a formulat o serie de „modificări fundamentale” în Constituţia Rusiei.

„Aceste schimbări, dacă vor fi adoptate şi cel mai probabil vor fi adoptate, aşa cum a spus Vladimir Putin, vor genera schimbări semnificative nu doar pentru un număr de articole ale Constituţiei, ci şi pentru balanţa puterii în întregime”, a declarat Dmitri Medvedev.

Preşedintele Vladimir Putin a propus acordarea Dumei de Stat prerogativa desemnării premierului, a vicepremierului şi a miniştrilor, precizând că preşedintele va fi obligat să numească în funcţii persoanele desemnate.

„Propun modificarea ordinii şi sarcinilor Dumei de Stat, care nu doar va accepta, ci şi va desemna candidatul pentru conducerea Guvernului Rusiei. Ulterior, pe baza recomandării premierului, vor fi desemnaţi vicepremierii şi miniştrii”, a declarat Vladimir Putin, subliniind că preşedintele va fi obligat ”să numească în funcţii candidaţi desemnaţi”.

Cu alte cuvinte, preşedintele nu va mai putea respinge candidaţii aprobaţi de Parlament pentru aceste funcţii”, a explicat Vladimir Putin.

Vladimir Putin i-a mulţumit lui Dmitri Medvedev pentru activitate şi l-a rugat să rămână în funcţie până la numirea unui nou Cabinet.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…