Acasă Extern Premierul Italiei doreşte discuţii „constructive” cu UE

Premierul Italiei doreşte discuţii „constructive” cu UE

Biroul de presă al premierului Italiei a transmis miercuri că Guvernul de la Roma doreşte discuţii „constructive” cu UE pe tema bugetului naţional, după ce Comisia Europeană a avertizat Italia în legătură cu posibilitatea declanşării unei proceduri de încălcare a obligaţiilor comunitare.

„Guvernul speră la continuarea dialogului constructiv cu Comisia pentru a ajunge la un acord privind căile prin care obiectivele anului curent pot fi îndeplinite”, se arată într-un comunicat al biroului premierului Giuseppe Conte, informează agenţia de ştiri Reuters.

Comisia Europeană a avertizat tot miercuri că Italia se află în situaţia de a încălca obligaţiile comunitare privind politicile fiscale ca urmare a deficitului excesiv, aspect ce justifică iniţierea unei proceduri disciplinare.

Biroul de presă al premierului de la Roma a transmis că deficitul Italiei pe anul 2019 va scădea la 2,1% din PIB, semnificativ sub ţinta oficială de 2,4%.

Potrivit unor surse citate de La Repubblica, Comisia Europeană ar urma să ceară Guvernului de la Roma să facă reduceri bugetare de aproximativ 3-4 miliarde de euro, pentru a evita sancţiuni din partea Uniunii Europene.

5/5 - (1 vote)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…