Acasă Extern Premierul Ucrainei și-a dat demisia după ce a fost înregistrat că l-a criticat pe Zelenski

Premierul Ucrainei și-a dat demisia după ce a fost înregistrat că l-a criticat pe Zelenski

Premierul ucrainean Oleksi Honcearuk a anunţat vineri că şi-a prezentat demisia după ce în spaţiul public au apărut declaraţii ce i-au fost atribuite şi în care acesta aducea critici la adresa preşedintelui Volodimir Zelenski, informează agențiile Reuters şi Ukrinform.

„Am venit în funcţie pentru a transpune în practică programul preşedintelui. El este pentru mine un model de deschidere şi decenţă”, scrie Honcearuk pe pagina sa de Facebook. Cu toate acestea, „pentru a risipi orice îndoială privind respectul nostru şi încrederea faţă de preşedinte, am scris o cerere de demisie şi i-am trimis-o” lui Volodimir Zelenski, „cu dreptul de a o depune în parlament”, a anunţat prim-ministrul ucrainean.

Preşedinţia de la Kiev a confirmat vineri informaţia, indicând că preşedintele Volodimir Zelenski urmează să examineze cererea de demisie prezentată de premier.

Potrivit media ucrainene, la 15 ianuarie, pe YouTube a fost postată o înregistrare audio a unor presupuse conversaţii care ar fi avut loc între prim-ministrul Ucrainei, Oleksi Honcearuk, ministrul de finanţe Oksana Markarova, şeful Băncii Naţionale a Ucrainei, Iakov Smoli, şi adjuncta acestuia, Iekaterina Rojkova.

Unele media de la Kiev au acreditat ipoteza că ar fi vorba de interceptări făcute ilegal în cabinetul de lucru al premierului în timpul unei şedinţe de guvern, în care acesta se declară „profan” în problemele economice şi îl acuza pe preşedintele Zelenski de lipsă de competenţă.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…