Acasă Extern Premierul Dăncilă: Am repus România pe harta mondială și am primit aprecieri în SUA pentru guvernare

Premierul Dăncilă: Am repus România pe harta mondială și am primit aprecieri în SUA pentru guvernare

La Washington am avut întâlniri cu vicepreședintele Mike Pence, cu secretarul pentru Comerț, Wilbur Ross, cu șefa Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, și cu premierul Netanyahu, a declarat premierul Viorica Dăncilă, la România TV.

Toate aceste întâlniri, toate aceste discuții au repus România pe harta mondială și spun acest lucru într-un context pozitiv, a mai spus premierul, care a adăugat că a avut parte de aprecieri în SUA pentru actul de guvernare.

SUA sunt partenerul strategic care asigură securitatea României, a mai declarat Viorica Dăncilă, marți seară, la RTV.

Referitor la ecourile declarațiilor sale privind mutarea ambasadei la Ierusalim, premierul Dăncilă a spus că România trebuie să aibă un punct de vedere pentru a fi respectată. A avea un punct de vedere nu înseamnă a te poziționa împotriva altcuiva, a completat premierul.

Premierul a mai arătat și că apropierea României de SUA și Israel este foarte importantă.

Cu privire la anularea vizitei Regelui Abdullah, premierul Dăncilă a spus că președintele Iohannis trebuia să îl contacteze și să îi spună că nu este de acord cu acest lucru.

”Îmi pare rău că domnul președinte iese cu afirmații care pot aduce prejudicii imaginii României.

Când are ceva de reproșat să nu iasă cu reacții publice. Nu este vina mea că nu s-a mai făcut vizita Regelui Iordaniei. Regele trebuia să aibă întâlnire cu președintele.

Președintele trebuia să-l sune (n.r. pe Regele Iordaniei) și să îi spună că nu este de acord cu acest lucru, pentru că regele este omologul său nu al primului ministru.

Percepția că vom avea relații proaste cu statele arabe este o percepție pe care vor să o inducă unii. Eu am efectuat vizite în țările arabe, nu președintele Iohannis. Mari companii din țările arabe au venit pentru a investi în România”, a spus șefa Executivului la România TV.

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Denisa ORBAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Noua tulpină de COVID se transmite mai ușor și are un grad de mortalitate crescut

Premierul Boris Johnson a atenționat vineri seara că noua tulpină a COVID-19  este mult ma…