Acasă Intern Premierul Viorica Dăncilă este apreciată de SUA

Premierul Viorica Dăncilă este apreciată de SUA

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că ambasadorul SUA la UE, Gordon Sondland, a apreciat în cadrul unei întrevederi pe care a avut-o cu acesta la Bruxelles modul în care România şi-a exercitat până în prezent mandatul la Preşedinţia rotativă a Consiliului UE, adăugând că s-a reuşit finalizarea a 62 de dosare aflate pe agenda europeană.     

„Vorbeam de întâlnirile cu cei doi oficiali europeni (Frans Timmermans şi Michel Barnier – n.r.). M-a bucurat foarte mult să văd aprecierile dumnealor legate de modul în care România a gestionat Preşedinţia rotativă. Au fost foarte multe aprecieri. Modul în care s-au implicat miniştrii, fiecare ministru, modul în care au obţinut consensul, modul în care au gestionat dosare foarte grele, mă refer la directiva gaze, drepturile de autor, modul în care prezenţa prim-ministrului – a fost cea mai deasă prezenţă a unui prim-ministru la Bruxelles (…) din timpul unei preşedinţii rotative – modul în care am depus toate eforturile ca lucrurile să meargă în direcţia pozitivă sunt apreciate.

Mai mult, am avut o întâlnire şi cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii, la reprezentanţa UE şi şi domnia sa a apreciat foarte mult modul în care România şi-a exercitat atribuţiile pe timpul Preşedinţiei rotative. Ca un exemplu, pe timpul preşedinţiei austriece au fost finalizate 53 de dosare. Noi în două luni de zile avem deja 62 de dosare. Şi mai avem patru luni şi gândiţi-vă că avem provocări greu de gestionat. Avem Brexitul, despre care am vorbit, avem cadrul financiar multianual”, a declarat Viorica Dăncilă, joi, la România TV.

Premierul Viorica Dăncilă a prezentat vineri bilanţul după 2 luni de când România deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Acesta a lăudat mandatul drept unul eficient şi de calitate.

“Românii au de ce se mândri. România a fost felicitată pentru modul excepțional în care a rezolvat dosarele grele în timpul președinției rotative a UE. Miniștrii au prezidat numeroase reuniuni și conferințe, în care au dovedit că au capacitatea și experiența necesare pentru a contribui la rezolvarea unor probleme de pe agenda europeană”, a afirmat Viorica Dăncilă, într-o declaraţie oferită la Palatul Victoria.

România a gestionat peste 650 de evenimente și reuniuni, atât în țară, cât și la Bruxelles, cu participarea a 2600 de participanți.  

“Printr-o cooperare strânsă și un dialog strâns cu reprezentanții UE și statele membre am obținut consens pe dosare care stagnau de mult timp. Am gestionat peste 650 de evenimente și reuniuni, atât în țată, cât și la Bruxelles, cu participarea a 2600 de participanți. Acționăm împreună pentru a răspunde așteptărilor legitime pe care cetățenii le au. Ne-am dedicat promovării valorilor europene, prin combaterea rasismului, xenofobiei. Am impus un ritm alert al activităților. Având în vedere că pe perioada mandatului României se desfășoară alegerile europarlamentare, am intensificat discuțiile cu PE pentru a închide cât mai multe dosare.”, a mai spus premierul.

Premierul Dăncilă a mai amintit de îngrijorările privind preşedinţia română şi a arătat că se demonstrează că au fost nefondate.

“Suntem o președinție cu rezultate pentru cetățeni în toate domeniile. Sunt convinsă că la finalul celor 6 luni de mandat, ne vom prezenta ca o președinție a eficienței și a calității, care a obținut rezultatele așteptate pentru o viață mai bună pentru toți cetățenii europeni. Am încredere că Guvernul României va continua să obțină rezultate foarte bune până la finalul mandatului, mai ales că acum suntem în efectiv complet, după numirea miniștrilor de la Transporturi și Dezvoltare”, a încheiat Viorica Dăncilă.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…