Acasă Extern China face apel la discuţii paşnice în Venezuela

China face apel la discuţii paşnice în Venezuela

Venezuela trebuie să îşi rezolve problemele prin discuţii paşnice, iar China susţine efortul comunităţii internaţionale în acest sens, a declarat Ministerul chinez de Externe, relatează Reuters.

Ministerul chinez de Externe a mai adăugat că susţine rolul comunităţii internaţionale şi că speră că toate părţile vor avea un rol constructiv.

„Problemele Venezuelei trebuie rezolvate de oamenii săi în conformitate cu constituţia şi legislaţia, prin dialog paşnic şi canale politice”, a mai afirmat Ministerul.

Juan Guaido, președintele Adunării Naționale, s-a autoproclamat preşedinte interimar al Venezuelei și a refuzat să elimine posibilitatea de a autoriza Statele Unite să intervină pentru a îl forţa pe Nicolas Maduro să renunţe la putere, relatează France 24.

Juan Guaido, a declarat că ar face „orice este necesar pentru a salva oamenii”.

„Vom face orice are un cost social scăzut şi care va genera stabilitatea în rezolvarea urgenţelor”, a declarat Guaido.

Statele Unite au oferit ajutor umanitar, însă produsele se află în depozite din Columbia din cauză că trupele care îl susţin pe Maduro au blocat intrarea lor în ţară.

Juan Guaido estimează că aproximativ 300.000 de oameni ar putea să moară dacă nu vor primi ajutor umanitar urgent.

Majoritatea statelor UE, inclusiv Marea Britanie, Germania, Franţa şi Spania îl recunosc pe Juan Guaido ca fiind preşedintele interimar al Venezuelei.

Grupul Internaţional de Contact pentru Venezuela, care a fost inaugurat în cadrul unei reuniuni în capitala Montevideo (Uruguay), a susţinut că o intervenţie militară ar agrava lucrurile.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…