Acasă Diverse Franța va include în PIB-ul național banii din comerțul ilegal cu droguri

Franța va include în PIB-ul național banii din comerțul ilegal cu droguri

În urma unei solicitări din partea autorităților Uniunii Europene, Franța se străduiește să revizuiască modul în care se calculează PIB-ul național incluzând veniturile provenite din anumite activități ilegale, a relatat AFP.

Biroul național de statistică francez INSEE a anunțat că banii cheltuiți pe droguri vor fi,  acum, incluși în calculul PIB, conform unei solicitări din partea șefului biroului de statistică al UE.

Ronan Mahieu, șeful departamentului de conturi naționale al INSEE, a declarat însă că această revizuire va adăuga doar „câteva miliarde de euro” PIB-ului Franței, care în prezent se ridică la aproximativ 2,2 trilioane de euro.

El a insistat că INSEE nu va include în calculul PIB veniturile provenite din prostituție, argumentând că este imposibil să se determine dacă prestatorii unor astfel de servicii  acceptă liber se efectueze acele activități sau  pentru bani.

Banii câștigați din consumul, traficul de droguri și alte „activități conexe” vor fi calculate conform estimărilor specialiștilor și sunt considerate a fi destul de exacte.

La începutul anului 2013, Eurostat a decretat că veniturile din comerțul cu droguri și prostituție sunt generate prin tranzacții comerciale desfășurate în mod liber și, prin urmare, ar trebui integrate în conturile naționale.

Mai multe țări europene precum Marea Britanie, Italia și Spania au respectat deja cererea Eurostat, ceea ce a dus la o creștere statistică a PIB-ului lor.

5/5 - (8 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Călin ISĂRESCU
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Cursul Leu – Euro va depăși 5 lei în următoarele luni

Rata anticipată a inflației pentru orizontul de 12 luni a înregistrat o valoare medie de 4…