Acasă Diverse Profesorul Streinu-Cercel: ”Medicamentele OSELTAMIVIR sau TAMIFLU, atenuează simptomele gripei în 24 de ore”

Profesorul Streinu-Cercel: ”Medicamentele OSELTAMIVIR sau TAMIFLU, atenuează simptomele gripei în 24 de ore”

Profesorul Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului de Boli Infecţioase ”Matei Balș” a spus că există un medicament, Oseltamivir, care atenuează simptomele gripei în 24 de ore, însă a precizat că unii medicii sunt reticenţi în prescrierea lui şi nu înţelege de ce.

Streinu-Cercel a mai spus că gripa se tratează cu medicamente antivirale, unul dintre acestea fiind Oseltamivir sau Tamiflu, care are efect în 24 de ore și nu înțelege de ce medicii nu-l prescriu. Acesta a spus că 20% din testele de gripă sunt fals negative.

”Ar trebui să terminăm cu această trăsnaie. Când se pune diagnosticul de gripă, e unul cât se poate de clar. Până când și eu l-am învățat. Te doare capul, faci febră 39-40 de grade, te dor mușchii, ai o stare ca și când ai fi bătut, e gripă! N-ai nevoie de niciun test. Ai nevoie să stai naibii acasă, să te izolezi, să suni medicul de familie, care-ți va spune: ai gripă clinică!

Acum, moda asta să facem teste de dimineață și până seara și bombardăm camerele de gardă cu zeci, sute de pacienți este o aiureală! Nu facem decât să mutăm virusul de colo-colo.

Recomandarea mea clară e: stați fraților acasă, luați-vă medicamentele, nu mai umblați după teste de gripă, că le faceți degeaba: 80% din ele sunt pozitive, 20% sunt fals negative. Dacă aveți un test fals negativ, ce o să spuneți? Că nu aveți gripă când aveți gripă?”, a afirmat Adrian Streinu-Cercel, miercuri, 21 ianuarie, la Ministerul Sănătății.

Profesorul Streinu Cercel a mai spus că, în prezent, oamenii vin la spital să facă teste gripale „dimineaţa, la prânz şi seara” şi că a devenit „o modă”.

Acesta a explicat că, în cazul în care ai dureri de cap, febră de 39 – 40 şi te dor muşchii, nu ai nevoie de niciun test care să îţi arate că ai gripă. Specialistul a precizat că în astfel de situaţii trebuie să te izolezi, să stai în casă şi să îi comunici simptomele medicului de familie.

Tratamentul

Nu există până acum un tratament specific recomandat pentru infecţia noul coronavirus 2019-nCoV, potrivit Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.

Persoanele infectate ar trebui să primească asistenţă medicală pentru tratarea simptomelor. Pentru cazurile mai grave, tratamentul ar trebui să asigure funcţionarea organelor vitale. Oamenii care cred că ar fi putut fi  expuşi la noul virus din China trebuie să apeleze imediat la medic.

5/5 - (1 vote)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Călin ISĂRESCU
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Cursul Leu – Euro va depăși 5 lei în următoarele luni

Rata anticipată a inflației pentru orizontul de 12 luni a înregistrat o valoare medie de 4…