Acasă Intern Dan Barna: Guvernul Orban a PIERDUT controlul pandemiei și nu are un plan pentru susținerea economiei

Dan Barna: Guvernul Orban a PIERDUT controlul pandemiei și nu are un plan pentru susținerea economiei

Liderul USR, Dan Barna, susține că Guvernul Orban a pierdut controlul epidemiei, dar „asta nu înseamnă că trebuie să transformăm o situație proastă într-o catastrofă”. El spune că PSD se joacă cu sănătatea românilor și că Legea carantinei este necesară.

„PSD se joacă cu sănătatea românilor. Legea carantinei este necesară. Da, este clar pentru toată lumea că guvernul Orban a pierdut controlul pandemiei. Dar asta nu înseamnă că trebuie să transformăm o situație proastă într-o catastrofă sanitară numai pentru că vin alegerile. Avem nevoie de măsuri suplimentare de protecție și control. Ne confruntăm cu cea mai gravă criză sanitară din timpul vieții noastre. Nu suntem pregătiți pentru valul doi”, a scris Dan Barna pe Facebook.

Nu există un plan concret pentru susținerea economiei

Liderul USR susține că Guvernul Orban nu are un plan concret pentru susținerea economiei.

„În același timp, nu vedem nici un plan concret pentru susținerea economiei. Mai ales dacă vor fi necesare noi măsuri de izolare pentru valul doi. Avem doar un program electoral al PNL care ar trebui să țină locul unui plan real de relansare. De aceea, trebuie să ne asumăm cu toții responsabilitatea. Și Guvernul și Parlamentul și Președintele și oamenii de pe stradă. Nu mai merge ca până acum. Dacă PSD și PNL se vor comporta și acum la fel cum s-au comportat vreme de 30 de ani, vom avea cu toții de suferit. Dacă vom reuși să schimbăm felul în care facem politică, atunci avem o șansă reală să depășim această criză”, a mai scris Barna pe rețeaua de socializare.

Proiectul privind carantinarea și izolarea a fost sâmbătă pe ordinea de zi a senatorilor, dar dezbaterile au fost amânate pentru luni. Proiectul de lege a fost adoptat joi de Camera Deputaților. Premierul Ludovic Orban a anunțat că nu va participa, mâine, la dezbaterea proiectului în Senat.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Călin ISĂRESCU
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Cursul Leu – Euro va depăși 5 lei în următoarele luni

Rata anticipată a inflației pentru orizontul de 12 luni a înregistrat o valoare medie de 4…