Acasă Extern Rusia a testat cu succes noua rachetă balistică RS-28 Sarmat

Rusia a testat cu succes noua rachetă balistică RS-28 Sarmat

Noua rachetă balistică intercontinentală are capacitatea de a atinge teritoriul continental al SUA şi de a distruge suprafeţe de mărimea Franţei, informează agenția Sputnik.

Noua racheta balistică RS-28 Sarmat are greutatea de 100 de tone și  poate transporta 12 focoase nucleare pe o distanţă de 10.000 de kilometri, a anunţat vineri Ministerul Apărării de la Moscova.

„Acest nou test efectuat la cosmodromul Pleseţk a confirmat caracteristicile rachetei în timpul fazelor de prelansare şi de zbor iniţial”, se arată într-un comunicatul ministerului.

Ministrul adjunct al Apărării din Rusia, Iuri Borisov, a declarat recent că industria naţională de apărare este pregătită să producă un număr mare de rachete balistice intercontinentale Sarmat pentru a înlocui rachetele învechite Satan. El a menţionat că noua generaţie de rachete poate să lovească portavioane, distrugătoare şi crucişătoare.

Serghei Karakaiev, comandantul Forţelor Strategice Ruse, a anunţat că Rusia va efectua în 2018 de două ori mai multe teste cu rachete balistice decât în 2017.

În discursul despre Starea Naţiunii din Duma de Stat, din 1 martie, preşedintele Vladimir Putin a anunţat că Rusia deţine arme hipersonice care sunt invulnerabile la sistemele de apărare antirachetă şi au o rază de acţiune mai mare decât în cazul altor rachete balistice.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…