Acasă Tehnologie A apărut RONCOIN, echivalentul românesc al BITCOIN

A apărut RONCOIN, echivalentul românesc al BITCOIN

S-a lasat moneda digitală Roncoin (RONC), echivalentul românesc al Bitcoin cu o paritate 1 la 1 cu leul românesc (RON) și, implicit, protecție împotriva volatilității prețurilor.

„Fiecare unitate RONC este sustinuta de un RON, investiția fiind 100% bazată pe activele reale din contul de rezervă al platformei Roncoin, ceea ce înseamna că indiferent de mișcările din piața criptomonedelor, 1 RONC este intotdeauna echivalent cu 1 RON. Site-ul oficial al proiectului promite protecție juridică cu conturi Escrow și audituri periodice care garantează că numărul de tokenuri disponibile corespunde cu fondurile disponibile în conturile companiei. Proiectul vine ca un instrument de protecție împotriva turbulențelor de pe piețele monedelor virtuale și este inspirat de moneda USDC, cu o paritate 1 la 1 cu dolarul american. Totusi, dacă USDC este un mijloc de siguranță mult mai popular, se pune întrebarea dacă investitorii vor avea motive să apeleze la Roncoin, mai ales că puține companii accept criptomonede. Dacă terminalele Zebrapay, operate tot de Bitcoin, permit achiziționarea bitocin (BTC) si Ethereum (ETH) direct cu cash, însa nu permit realizarea vânzării criptomonedelor în lei (RON), Roncoin (RONC) ar putea fi soluția la această problemă, cu atât mai mult cu cât bancomatele Bitcoin Romania, care permit acest lucru, sunt foarte rare în Romania.

Sunt disponibile la tranzacționare un miliard de RONC, în valoare de 246 milioane de dolari, 25.000 de RONC aflandu-se deja în circulatie.

Echipa din spatele RONC a folosit tehnologia Blockchainului Ethereum, oferind siguranță și stabilitatea necesară într-o piață crypto în continuă schimbare. Fiind stocate în Blockchain, tranzacțiile pot fi oricand verificate.

Roncoin vine cu un portofel simplu, pe care îl poți folosi pentru a trimite ușor, rapid și în siguranță fonduri oricui, folosind ERC20 Token Standard Interface”, precizează Bitcoin România.

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Călin ISĂRESCU
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

Cursul Leu – Euro va depăși 5 lei în următoarele luni

Rata anticipată a inflației pentru orizontul de 12 luni a înregistrat o valoare medie de 4…