Acasă Economie Bitcoin a depășit de 10.000 $

Bitcoin a depășit de 10.000 $

Moneda virtuală bitcoin a atins pentru prima dată nivelul de referință de 10.000 de dolari, la doar câteva zile după ce a depășit 9.000 de dolari.

Este o creștere spectaculoasă a valorii pentru cripto-moneda care se tranzacționa sub 1.000 de dolari la începutul anului.

Unii experți consideră că bitcoin va continua să crească, alții spun că acesta reprezintă un balon speculativ care nu are nimic tangibil și ar putea ”crăpa” în orice moment.

Valoarea totală a tuturor monedelor bitcoin a depășit în prezent 167 miliarde USD.

Nu este foarte clar ce a determinat creșterea bruscă a valorii acesteia, mai ales că ultimele săptămâni au fost marcate de acțiunile unor autorități de reglementare în domeniul financiar pentru a limita utilizarea bitcoin.

Unul dintre factorii care au ajutat bitcoin a fost anunțul făcut de CME Group la începutul lunii privind lansarea unui produs futures la sfârșitul anului 2017, datorită încrederii în bitcoins și în perspectivele sale.

Un alt factor  a fost decizia de a renunța la un plan controversat cunoscut sub numele de Segwit2x. Acest lucru ar fi modificat modul în care tehnologia de bază a bitcoin a funcționat pentru a  spori  tranzacțiile online. Dar acțiunea risct divizarea comunității.

Mulți observatori consideră că această creștere rapidă a valorii nu va fi susținută și se așteaptă ca valoarea bitcoin să scadă brusc.

Bitcoins au fost produse pentru prima dată în 2009 și au durat mult timp pentru a deveni un deținător acceptabil de valoare monetară care putea să fie schimbat pentru bani reali.

O tranzacție timpurie a implicat utilizarea a 10.000 de bitcoins pentru a cumpăra două pizza.

Boom-ul bircoin a dus la o creștere generală a numeroaselor valute virtuale. Una, cunoscută sub numele de Ethereum, este în prezent în valoare de aproximativ 480 de dolari, dar la începutul anului 2017 fiecare dintre ele era în valoare de doar aproximativ 10 dolari.

Multe persoane  încearcă să profite de interesul tot mai mare pentru cripto-valute.

5/5 - (5 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Călin ISĂRESCU
Mai multe Economie
Comentarii închise.

Recomandări

Cursul Leu – Euro va depăși 5 lei în următoarele luni

Rata anticipată a inflației pentru orizontul de 12 luni a înregistrat o valoare medie de 4…