Acasă Tehnologie Islanda: Consumul electric pentru Bitcoin depășește consumul casnic

Islanda: Consumul electric pentru Bitcoin depășește consumul casnic

Utilizarea energiei pentru tranzacțiile Bitcoin depășește consumul casnic în Islanda,  firmele de tranzacționare cu criptomonede se confruntă cu o creștere „exponențială” în industria Bitcoin, a declarat purtătorul de cuvânt al firmei islandeze de energie HS Orka.

În acest an, consumul de energie electrică la centrele de date pentru tanzacționarea Bitcoin depășește consumul de energie electrică a tuturor locuințelor Islandei, potrivit lui Johann Snorri Sigurbergsson. Mulți islandezi au fost au fost dornici sa intre in acțiune.

„Dacă toate proiectele de tranzacționare sunt realizate, nu vom avea suficientă energie pentru asta”, a declarat el pentru BBC.

Calculele domnului Sigurbergsson au fost relatate pentru prima dată de Associated Press.

Islanda are o populație mică, de aproximativ 340.000 de persoane.

Dar, în ultimii ani, s-a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de noi centre de date, adesea construite de firme care doresc să obțină acreditări ecologice. Aproape 100% din energia electrică a Islandei provine din surse regenerabile.

Tranzacțiile Bitcoinse sunt efectuate de computerele conectate la rețeaua globală Bitcoin. Aceste computere rezolvă probleme matematice complexe – proces care la rândul lor validează tranzacțiile dintre utilizatorii criptomonedei.

Computerele care efectuează activități de validare a criptomonedelor tranzacționate primesc mici recompense Bitcoin pentru activitatea lor, făcându-l un exercițiu profitabil, mai ales atunci când este făcut la scară largă.

‘Creștere exponențială’

„Ceea ce vedem acum  … se poate numi o creșterea exponențială a consumului [de energie] al centrelor de date”, a spus domnul Sigurbergsson.

El a adăugat că se așteaptă ca operațiunile Bitcoin să utilizeze circa 840 gigawatți energie electrică pentru a susține centrele de computere și sistemele de răcire pentru servere.

El a estimat că energia electrică folosită de consumatorii casnici este de aproximativ 700 de  gigawat în fiecare an.

„Nu văd să se oprească deocamdată”, a adăugat Sigurbergsson, referindu-se la proiectele centrelor de date. „Am primit o mulțime de apeluri, vizite de la potențiali investitori sau companii care doresc să construiască centre de date în Islanda”.

El a mai spus că există atât de multe centre de date propuse că nu ar fi posibil să furnizeze energie electrică pentru toate.

El a adăugat că firma HS Orka a fost cea mai mare parte interesată să se ocupe de companii care erau dispuse să se angajeze la contracte pe termen lung, de câțiva ani sau mai mult.

Smari McCarthy, membru al parlamentului islandez pentru Partidul Pirate, a scris pe Tweeter: „Activitățile de criptare nu necesită aproape deloc personal, foarte puține investiții de capital și mai ales nu lasă niciun impozit. Valoarea pentru Islanda … este practic zero.”

Pe măsură ce tranzacțiile cu criptomonede cresc în popularitate, operațiunile de tranzacționare continuă să utilizeze din ce în ce mai multe resurse energetice. O analiză recentă a grupului de campanii Sandbag a remarcat, în Europa, o creștere a cererii de energie în sectorul tehnologic, în 2017.

 

5/5 - (14 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…