Acasă Economie Conversia oficială a Bitcoin

Conversia oficială a Bitcoin

Marea Britanie ar putea introduce conversia monedei naționale în criptomonede.

Banca Regatului Unit a creat o unitate specială de cercetare pentru studierea criptomonedelor și ar putea introduce anul viitor criptomoneda ca monedă oficială de schimb valutar, a informat presa locală.

Ziarul Telegraph a relatat sâmbătă că Banca Națioanlă a înființat o unitate specială de cercetare, care a început activitatea  în luna februarie 2015 pentru a studia problema introducerii  criptomonedei ca monedă de schimb pentru lira sterlină.

Relatarea a adăugat că grupul de lucru care se concentrează asupra tehnologiilor pentru tranzacțiile digitale utilizate pentru criptomonede, cum ar fi bitcoin, ar putea prezenta rezultatele analizei sale în 2018.

Lira sterlină este una dintre puținele vestigii rămase din Imperiului Britanic. Valoarea venerabilei monede a scăzut la niveluri noi.

Lirasterlină s-ar putea să valoreze mai puțin de un dolar american în termen de trei ani, a afirmat Jim Rogers, co-fondatorul fondurilor Quantum și asociatul  lui George Soros, într-o declarație pentru BBC. Surprinzător, prețurile valutare actuale indică faptul că Rogers ar putea fi optimist.

Potrivit relatărilor media, autoritățile din state precum Israel și Suedia iau în considerare și posibilitatea de a lansa propriile criptomonede. Ministerul finanțelor din Venezuela a anunțat, de asemenea, recent că țara va crea propriile criptomonede pentru a depăși blocada financiară.

Interesul pentru criptomonede a crescut continuu, unele țări se grăbesc să pună restricții asupra noii forme de plată. Recent, guvernul sud-coreean a anunțat măsuri suplimentare pentru reducerea speculațiilor în monedele virtuale și interzicerea utilizării conturilor anonime virtuale în tranzacțiile cu cripto-monede.

India a elaborat o schemă de conversie a bitcoin cu moneda națională.

5/5 - (7 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Călin ISĂRESCU
Mai multe Economie
Comentarii închise.

Recomandări

Cursul Leu – Euro va depăși 5 lei în următoarele luni

Rata anticipată a inflației pentru orizontul de 12 luni a înregistrat o valoare medie de 4…