Acasă Tehnologie China: Poliția a confiscat 600 de computere folosite la Bitcoin

China: Poliția a confiscat 600 de computere folosite la Bitcoin

Poliția din orașul Tianjin, situat în nordul Chinei,a confiscat 600 de calculatoare utilizate pentru criptarea bancnotelor după ce operatorul de rețea electrică a raportat un consum anormal de mare de energie electrică, informează agenția de știri Xinhua.

„Opt mașini servere de mare putere au fost de asemenea confiscate”, a declarat Xinhua, citând poliția locală și a adăugat că acesta este „cel mai mare caz de furt de energie electrică în ultimii ani”.

Relatarea Xinhua nu a relatat când a confiscat poliția echipamentele.

China a găzduit majoritatea operațiunilor cu criptomonede înainte ca Beijingul să înceapă anul trecut acțiuni de descurajare ca parte a unei represiuni asupra bitcoin și a altor criptomonede. Nu se cunoaște cât de mult din activitatea privind criptomonedelor s-a mutat offshore sau a fost închisă.

Reuters a relatat în luna ianuarie că Banca Centrală a Chinei a declarat unui grup de finanțare pe internet că guvernul central va cere guvernelor locale să reglementeze consumul de energie al serverelor cu operațiuni de criptomonede pentru a reduce treptat amploarea producției lor.

Pentru operațiunile de criptomonede se folosesc servere de mare putere care efectuaează calcule masive pentru a produce criptomonede, ceea ce se face prin rezolvarea ecuațiilor matematice, și acestea necesită un consum mare de energie electrică, care include aparatele de aer condiționat.

Datorită consumului mare de energie electrică, firmele firmele implicat în tranzacții de criptomonede caută locații cu acces ușor la energie electrică ieftină.

Cinci persoane sunt în curs de investigare și o alta a fost reținut în cazul Tianjin, a relatat Xinhua.

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Denisa ORBAN
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

Noua tulpină de COVID se transmite mai ușor și are un grad de mortalitate crescut

Premierul Boris Johnson a atenționat vineri seara că noua tulpină a COVID-19  este mult ma…