Acasă Extern Putin consideră „un succes” întâlnirea cu Donald Trump la Helsinki

Putin consideră „un succes” întâlnirea cu Donald Trump la Helsinki

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, afirmă că întrevederea cu președintele SUA, Donald Trump, a fost „un succes” care marchează începerea unor ”schimbări pozitive”, informează  Associated Press.

„În unele puncte de vedere, relaţiile bilaterale sunt într-o situaţie mai rea decât în timpul Războiului Rece”, dar întâlnirea cu Donald Trump a marcat „începerea unui parcurs de schimbări pozitive”.

„Vom vedea cum vor evolua lucrurile”, a subliniat Vladimir Putin, exprimând preocupare că există „forţe” în Statele Unite care blochează îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale.

„Rusia rămâne deschisă contactelor cu Statele Unite”, a subliniat liderul de la Kremlin.

Donald Trump şi-a atras critici dure pentru că a sugerat că are încredere mai mare în preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, decât în evaluările serviciilor secrete americane privind ingerinţele electorale ruse.

„Eu am încredere în oamenii mei din serviciile de informaţii, dar vă pot spune că preşedintele Putin a fost extrem de puternic în negarea acuzaţiilor”, a afirmat Donald Trump după întâlnirea cu liderul de la Kremlin.

Donald Trump trebuie să înţeleagă că „Rusia nu este aliatul nostru”, a reacţionat unul din liderii Partidului Republican, Paul Ryan, preşedintele Camerei Reprezentanţilor. Rusia este responsabilă de „tentative intense, în curs” pentru subminarea democraţiei din Statele Unite, a afirmat Dan Coats, directorul Serviciilor de informaţii americane.

Pe fondul criticilor, Donald Trump a subliniat că îşi menţine „încrederea în oamenii” lui „din serviciile de informaţii” şi a admis că a făcut o eroare în exprimare în cursul conferinţei de presă organizate alături de Vladimir Putin.

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organi…