Acasă Extern  Rusia implementează noi rachete în Crimeea

 Rusia implementează noi rachete în Crimeea

Rusia implementează mai multe rachete de apărare aeriană, în Peninsula Crimeea.

Rusia a desfășurat, sâmbătă, o nouă divizie a rachetelor de suprafață S-400 în Crimeea, pregătindu-se pentru o escaladare a tensiunilor militare din Peninsula Crimeea, au informat agențiile rusești de știri.

Anexarea Crimeei de către Rusia, în 2014, a generat o situație tensionată în regiune și a declanșat sancțiuni economice din partea Uniunii Europene și a Statelor Unite ale Americii.

Statele Unite ale Americii au declarat, în luna decembrie, că vor furniza Ucrainei „capacități de apărare îmbunătățite”, despre care oficialii au spus că includ rachete anti-tanc Javelin.

Această desfășurare militară a Rusiei în Crimeea reprezintă o a doua divizie înarmată cu sisteme de apărare aeriană S-400, prima fiind desfășurată în primăvara anului 2017, în apropierea orașului portuar Fedosia.

Noua divizie se va afla lângă orașul Sevastopol și va controla spațiul aerian de la granița cu Ucraina, a informat agenția de știri RIA.

Noul sistem de apărare aeriană, conceput pentru a apăra frontierele Rusiei, poate fi transformat în mod de luptă în mai puțin de cinci minute, a declarat Viktor Sevostyanov, comandantul forțelor aeriene rusești, citat de agenția Interfax.

Ministrul rus al Apărării a declarat că sistemele S-400, cunoscute sub denumirea de „Triumph”, pot anihila țintele aflate în zbor la o distanță de 400 de kilometri și rachetele balistice la o distanță de 60 kilometri.

Aceste sisteme au fost introduse pentru prima dată în arsenalul armatei rusești în anul 2007, conform Ministerului rus al Apărării.

 

5/5 - (14 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…