Acasă Extern Rusia: Iskander-M nu are rival în următorii 5 ani

Rusia: Iskander-M nu are rival în următorii 5 ani

Iskander-M, sistemul de rachete balistice cu rază scurtă de acţiune al Rusiei, nu va avea rival pe plan internaţional până cel puţin în 2025, a declarat miercuri comandantul-şef al forţelor terestre ale armatei ruse, general-colonelul Oleg Saliukov pentru ziarul Ministerului Apărării, Krasnaia Zvezda, citat de agenţia de presă RIA Novosti.

”Potrivit previziunilor dezvoltatorilor, crearea unui sistem similar de către statele străine nu se va produce mai devreme de anul 2025”, a spus generalul Saliukov.

Iskander-M, cunoscut şi ca SS-26 Stone, este un sistem balistic cu o înaltă mobilitate, capabil să lovească ţinte la o distanţă de până la 500 km, cu mai multe opţiuni de ogive convenţionale cântărind între 480 şi 700 de kg.

Rachetele din acest sistem pot fi echipate cu ogive nucleare.

Sistemul este proiectat să lovească ţinte fixe şi mobile, sisteme de artilerie cu rază lungă de acţiune, sisteme de apărare antiaeriană şi antirachetă, precum şi puncte de comandă şi de comunicaţii.

”Acest sistem este un tip de armă de înaltă precizie, eficient, capabil să lanseze atât rachete balistice, cât şi de croazieră care să străpungă sistemele de apărare antirachetă existente şi potenţiale”, susţine generalul rus, conform sursei citate.

Iskander-M va înlocui rachetele balistice tactice Tocika-U, cunoscute sub codul NATO ca SS-21 Scarab B, a mai spus Saliukov.

Potrivit publicației, se aşteaptă ca forţele de rachete şi de artilerie ale armatei ruse să fie complet echipate cu noile sisteme Iskander-M până în 2020.

5/5 - (7 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…