Acasă Extern SUA: noi sancțiuni împotriva Rusiei

SUA: noi sancțiuni împotriva Rusiei

Statele Unite intenționează să sancționeze oligarhii ruși în această săptămână, în conformitate cu o lege care vizează Moscova pentru amestecul în alegerile din 2016, surse familiarizate cu problema au declarat miercuri pentru Reuters, în ce ar putea fi cea mai agresivă inițiativă de până acum împotriva elitei oamenilor de afaceri ruși.

Acțiunea, care ar putea afecta oamenii apropiați de președintele Vladimir Putin, reflectă dorința Washingtonului de a determina Rusia să ia în considerare presupusele interferențe în alegerile din 2016 – pe care Moscova le neagă – chiar dacă președintele american Donald Trump dă speranță pentru relații bune cu Putin.

Președintele Trump s-a confruntat cu o critică acerbă pentru că face prea puțin pentru a pedepsi Rusia pentru amestecul electoral și alte acțiuni, iar Consilierul special Robert Mueller analizează dacă echipa sa de campanie a colaborat cu rușii, o acuzație pe care președintele american o neagă.

Sancțiunile, despre care două surse Reuters au declarat că vor fi anunțate joi, ar urma decizia din 15 martie din SUA de a sancționa 19 persoane și cinci entități, inclusiv serviciile de informații rusești, pentru atacurile cibernetice care se întind de cel puțin doi ani.

Măsurile luate până acum împotriva Moscovei nu au vizat oligarhii și oficialii guvernamentali apropiați de Putin ceea ce a atras critici din partea parlamentarilor americani din ambele părți.

Acțiunea din această săptămână va include sancțiuni împotriva oligarhilor ruși, inclusiv a unor persoane care au legături cu Vladimir Putin, precum și cu guvernul rus, potrivit unor oficiali din SUA informați despre deliberări, citați de Reuters.

Patru surse au declarat pentru Reuters că sancțiunile vor fi impuse în cadrul Legii împotriva contravențiilor americane, cunoscută și sub numele de CAATSA, care a fost adoptată de republicani și democrați în încercarea de a pedepsi Rusia pentru anexarea Crimeei la Rusia în 2014, implicarea în războiul civil din Siria și amestecul în alegerile prezidențiale din SUA, în 2016.

Relațiile dintre SUA și Rusia s-au înrăutățit după atacul cu un agent neurotoxic asupra unui fost agent dublu rus din Marea Britanie pentru care Moscova a fost acuzată. În 26 martie, Statele Unite și statele membre UE au anunțat planurile de expulzare a mai mult de 100 de diplomați ruși ca răspuns.

La cererea Reuters Casa Albă și Trezoreria SUA au refuzat să comenteze dacă intenționează să impună sancțiuni în această săptămână. Când a fost întrebat despre această problemă, un oficial american senior a spus:

„Administrația se angajează să implementeze legea CAATSA așa cum am spus de mai multe ori. Am publicat recent o desemnare Secretarului Trezoreriei care a declarat că vor fi luate măsuri suplimentare. Dar în acest moment nu avem nimic anume să anunțăm. ”

În conformitate cu legea CAATSA, administrația Trump a publicat pe 30 ianuarie o listă a șefilor companiilor rusești de stat și a „oligarhilor”, printre care se află figuri proeminente precum Alexei Miller, directorul executiv al Gazprom și Igor Sechin, de la compania Rosneft.

5/5 - (1 vote)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…