Acasă Extern Militanții ISIS și-au reînnoit angajamentul

Militanții ISIS și-au reînnoit angajamentul

Militanții ISIS și-au reafirmat loialitatea față de liderul grupului, Abu Bakr al-Baghdadi, în ceea ce se crede a fi primul lor angajament public de loialitate față de el, de vreme ce „califatul” lor din Siria și Irak s-a prăbușit anul trecut.

Gruparea continuă să efectueze bombardamente, ambuscade și asasinate în ambele țări, precum și în Libia. Cu toate acestea, locația liderului Baghdadi este necunoscută de vreme ce „califatul” transfrontalier pe care l-au declarat în 2014 s-a dezintegrat odată cu căderea orașelor Mosul și Raqqa, cetățile sale din Irak și respectiv din Siria.

„Pentru a înfuria și a teroriza necredincioșii, reînnoim angajamentul nostru de loialitate față de comandantul credincioșilor musulmani și al califatului musulmanilor, șeicul mujahid Abu Bakr al-Baghdadi al-Husaini al-Qurashi”, au spus militanții într-o declarație postată pe grupurile lor de social media.

Hisham al-Hashimi, care consiliază mai multe guverne, inclusiv Irakul în legătură cu afacerile ISIS, a declarat că acesta este primul angajament cunoscut de loialitate față de Baghdadi, deoarece forțele irakiene au recucerit Mosulul în iulie și o alianță a militarilor kurzi și arabi consusă de coaliția SUA au recucerit Raqqa în noiembrie anul trecut.

Au existat rapoarte conflictuale cu privire la faptul dacă Baghdadi, un irakian, este încă în viață.

Cu toate acestea, Hashimi a declarat pentru Reuters că se crede că acesta se ascunde în vasta zonă de deșert care se întinde pe granița Siria-Irak,

Abu Muslim al-Turkmani, purtătorul de cuvânt al grupării ISIS Abu Mohammed al-Adnani și „guvernatorul pentru Siria”, Abu Ali, au fost uciși alături de majoritatea locotenenților săi, inclusiv „ministrul de război” al statului islamic, Abu Omar al-Shishani al-Anbari.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…