Acasă Extern Trump i-a ANULAT un turneu lui Nancy Pelosi

Trump i-a ANULAT un turneu lui Nancy Pelosi

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat, joi seară, că i-a anulat un turneu în străinătate preşedintelui Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, în contextul blocajului bugetar.

Nancy Pelosi, unul dintre liderii Partidului Democrat (de opoziţie), l-a informat miercuri pe preşedintele Donald Trump, un politician republican, că va trebui să reprogrameze discursul despre „Starea naţiunii”, programat pe 29 ianuarie în Congres, din raţiuni de securitate generate de blocajul bugetar care afectează agenţiile federale.

Președintele Trump a transmis, potrivit agenţiei Reuters, că a decis să îi anuleze, din cauza impasului bugetar, turneul lui Nancy Pelosi în Belgia, Egipt şi Afganistan.

„Din cauza blocajului agenţiilor federale, îmi pare rău să vă informez că deplasarea dumneavoastră la Bruxelles, în Egipt şi Afganistan a fost amânată. Vom reprograma această excursie de şapte zile după ce se va încheia blocajul federal”, a declarat Donald Trump.

Statele Unite sunt blocate de aproape patru săptămâni din raţiuni bugetare, din cauza faptului că președintele Donald Trump şi liderii Congresului nu au ajuns la un acord prin care să fie finanţată construirea unui zid la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic.

Președintele Trump solicită 5,7 miliarde de dolari pentru construcția zidului la frontiera cu Mexicul, proiect promis în campania electorală din 2016.

Aproximativ 800.000 de angajaţi ai agenţiilor guvernamentale federale din Statele Unite sunt afectaţi direct de blocajul bugetar, neprimind salariile.

5/5 - (1 vote)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Maria SECĂREȘ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

A murit Mikis Theodorakis, compozitorul coloanei sonore din filmul ”Zorba Grecul”

Marele compozitor grec Mikis Theodorakis a încetat din viaţă la vârsta de 96 de ani la Ate…