Acasă Extern Trump l-a invitat pe Putin în SUA

Trump l-a invitat pe Putin în SUA

Președintele american Donald Trump l-a invitat pe omologul său rus Vladimir Putin în Statele Unite în timpul unui apel telefonic și a spus că va fi bucuros să-l vadă pe Putin lan Casa Albă, a informat RIA Novosti vineri, citându-l pe ministrul rus de Externe, informează Reuters.

Agenția de știril- a citat ministrul de Externe Serghei Lavrov spunând că Donald Trump a revenit la subiectul invitației facut în timpul unei convorbiri de luna trecută, și că Rusia așteaptă acum ca președintele Trump să formalizeze invitația.

„Noi plecăm de la faptul că președintele SUA într-o convorbire telefonică … a făcut o astfel de invitație, a spus că va fi bucuros să-l vadă ( pe Vladimir Putin) la Casa Albă, și ar fi bucuros să se întâlnească într-o vizită reciprocă”, a spus Lavrov, potrivit unei transcrieri a unui interviu cu RIA pe site-ul Ministerului rus de Externe.

„A revenit la acest subiect de câteva ori, așa că am lăsat pe colegii noștri americani să știe că nu vrem să impunem, dar, de asemenea, nu vrem să fim nepoliticoși și, având în vedere că președintele Trump a făcut această propunere, așteptăm concretizare invitației”.

O primire bună a preșeședintelui rus Vladimir Putin la Casa Albă ar putea să-i supere pe criticii interni ai președintelui Trump, care acuză Rusia de acte ostile împotriva țărilor occidentale, inclusiv a Statelor Unite.

„Aș îndrepta atenția asupra faptului că Donald Trump după această conversație telefonică a spus de mai multe ori în postările pe Twitter că este necesar să rezolve probleme cu Rusia”, a spus Lavrov.

Donald Trump și Vladimir Putin au vorbit telefonic pe 20 martie.

5/5 - (5 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…