Acasă Extern Turneul asiatic a lui Donald Trump

Turneul asiatic a lui Donald Trump

Președintele american Donald Trump efectueză un turneu de de 12 zile în Asia, unde va vizita cinci țări: Japonia, Coreea de Sud, China, Vietnam și Filipine.

Turneul reprezintă un test internațional crucial pentru Trump, care încearcă să-i liniștească pe aliații asiatici îngrijorați de faptul că agenda sa „America First” ar putea ceda Chinei puterea în regiune. Liderii asiatici pro-americani sunt îngrijorați de retorica sa belicoasă cu privire la liderul nord-coreean Kim Jong-un. Creșterea arsenalului de rachete în Coreea de Nord amenință capitalele pe care Donald Trump urmează să le viziteze.

Problemele legate de comerț și Coreea de Nord se află pe ordinea de zi a reuniunilor bilaterale ale președintelui american.

Trump a început turneul său din Asia, în acest weekend, în Japonia, cu o retorică dură și cu o rundă de golf cu prim-ministrul Shinzo Abe.

„Nici un dictator… nu ar trebui să subestimeze vreodată hotărârea americană”, a spus Trump, trupelor adunate la baza aeriană Yokota.

Deși comerțul și investițiile sunt pe ordinea de zi, Coreea de Nord este probabil un domeniu pe care Donald Trump se va concentra cel mai mult. Coreea de Nord a efectuat cel de-al șaselea test nuclear la începutul acestui an, dar de atunci a păstrat un profil relativ moderat.

În cadrul turneului asiatic, Donald Trump se va întâlni cu președintele sud-coreean Moon Jae-in, președintele chinez Xi Jinping, președintele vietnamez Tran Dai Quang și președintele filipinez Rodrigo Duterte.

De asemenea, Donald Trump va participa la summit-ul SUA-ASEAN și summit-ul Asiei de Est.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…