Acasă Extern ”Vestele portocalii” din Italia susţin că pandemia nu a existat și au denunțat măştile în centrul Romei: ”Respirația este sacră”

”Vestele portocalii” din Italia susţin că pandemia nu a existat și au denunțat măştile în centrul Romei: ”Respirația este sacră”

Mii de manifestanţi italieni s-au adunat marţi în Piazza del Popolo din Roma, scoţându-şi măştile într-un protest împotriva restricţiilor de mişcare impuse de guvernul italian pentru limitarea controlului răspândirii virusului COVID-19.

Grupul, care se numeşte „Vestele portocalii”, este condus de generalul de carabinieri în retragere Antonio Pappalardo, care şi-a câştigat popularitatea cerând ca tinerii din Italia să nu fie forţaţi să poarte măşti.

Refuzând să poarte el însuşi o mască, Pappalardo a spus: „Plămânii sunt ai mei. Voi avea grijă de plămânii mei. Respiraţia este sacră”.

Persoanele adunate în piaţă nu au respectat regulile de distanţare socială stabilite de guvern.

Pappalardo a înfăţişat măsurile de izolare drept o încălcare a libertăţii. Alţi vorbitori au afirmat că pandemia „nu a existat niciodată” şi au susţinut că politicienii au înscenat totul pentru a-şi spori propriile puteri.

Totodată, în Roma, liderii opoziţiei, inclusiv şeful Ligii Nordului, Matteo Salvini, au organizat un marş şi au cerut guvernului să demisioneze.

Purtând un steag italian de-a lungul Via del Corso, artera centrală a Romei, adunarea s-a transformat într-o procesiune condusă de Salvini şi alţi doi lideri de partid: Giorgia Meloni, de la partidul de dreapta Fraţii Italiei, şi Antonio Tajani, co-fondator al Forza Italia, potrivit France24.

Potrivit unei postări pe Facebook a lui Salvini, marşul a fost „un gest simbolic pentru a face auzite vocile cetăţenilor care nu renunţă.

 

Sursa: epochtimes-romania.com

3.7/5 - (6 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…