Acasă Diverse Cafeaua, noua ”bombă” a mafiei

Cafeaua, noua ”bombă” a mafiei

După represalii din partea organelor judiciare, clanurile mafiei au renunțat la violență și intimidare pe care le-au înlocuit vânzarea de cafea.

Cafeaua espresso este o emblemă a culturii italiene, dar a devenit un instrument eficient al mafiei pentru a face rost de bani de la comercianți. Barurile sunt adesea agresate să renunțe la brandurile consacrate  pentru a promova cafeaua provenită de la mafioți, care le elimină profiturile.

„Cafeaua este noua bombă”, a declarat autorul Antonio Nicaso, unul dintre cei mai importanți experți în domeniul mafiei din lume și lector universitar în Canada și SUA.

„Proprietarii de baruri și restaurante sunt dispuși să plătească prețuri mai mari pentru cafea; este o modalitate mai subtilă a mafiei de a scoate bani și o metodă dificilă de interceptare din partea poliției „, a spus el.

Unii mafioți produc propriile mărci de cafea. Într-un caz recent din Napoli sunt implicate 50 de persoane care se presupune că sunt conectate la clanul Mallardo din Camorra Napolitană.

Anchetatorii spun că șefii Camorra au forțat barurile să cumpere o marcă de cafea deținută de temuta familie D’Alterio. Alte clanuri, cum este clanul Volloro din Portici din Napoli, au obligat proprietarii să achite în avans cantități minime de cafea de 20.000 €, spun procurorii.

Nicola Gratteri, unul dintre cei mai respectați procurori șefi antimafia din Italia a spus că tactica a devenit comună.

„Oamenii ar putea crede că este doar un espresso, dar în Calabria există mii de baruri”, a spus el.

Potrivit lui Nicaso, grupurile mafiote din Statele Unite și din Canada au fost primele care au folosit espresso ca instrument de extorcare, obligând proprietarii cafenelelor să cumpere anumite mărci de cafea importate din Italia. „Este greu pentru polițiști să dovedească extorcarea: nu transferați bani , doar se cumpără cafea”, a spus el.

5/5 - (11 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…