Acasă Diverse Cea mai nouă descoperire din piramida lui Keops

Cea mai nouă descoperire din piramida lui Keops

Cavitatea nou descoperită din Piramida lui Keops a determinat oamenii de știință din întreaga lume să întrebe ce se află în interiorul camerei misterioase. Matematicianul italian Giulio Magli  are niște răspunsuri.

În noiembrie 2017, revista Nature a publicat rezultatele proiectului ScanPyramids care arată că există o cavitate mare de cel puțin 30 de metri în interiorul Piramidei lui Keops, din Egipt. De atunci, oamenii de știință și arheologii din întreaga lume încearcă să descopere ce conține acest gol și ce scop avea.

Giulio Magli, profesor de matematică și arheoastronomie la Politecnico di Milano, a propus una dintre primele ipoteze; concluziile sale au fost publicate de Eurekalert.

Potrivit omului de știință, camera nou descoperită nu a fost o greșeală făcută în timpul construcției, nici nu avea o funcție arhitecturală cum ar fi reducerea încărcăturii pe coridorul principal al piramidei, după cum au sugerat unii experți.

Magli consideră că răspunsul poate fi găsit în religia de înmormântare a vechiului Egipt.

„Există o posibilă interpretare, care este în concordanță cu ceea ce știm despre religia funerară egipteană, așa cum se vede în textele piramidelor. În aceste texte se spune că faraonul, înainte de a ajunge la stelele nordului, va trebui să treacă „porțile cerului” fiind așezat pe „tronul fierului”, a spus Magli pentru Eurekalert.

„Camera poate conține, la capătul său superior și exact sub apexul marii piramide, un obiect de care Keops are nevoie după ce trece pragul ușilor:” tronul de fier „menționat în textele piramidei”, a spus Magli.

Omul de știință a observat că în piramidă există patru „conducte de aer”, de-a lungul cărora spiritul domnitorului decedat ar putea „ieși”, în timp ce trecerea care duce spre nord se termină cu o ușă sigilată. În spatele acestei uși, conform lui Magli, există o cameră unde se află tronul.

El a reamintit că în aceeași piramidă a fost descoperit tronul mamei lui Keops, regina Hetepheres. Tronul ei avea baza din cedru  și era acoperit cu aur și faianță.

„Keops” ar putea fi similar, dar acoperit cu foi subțiri de fier. Bineînțeles că nu ar fi fierul topit, ci fierul meteoric, adică căzut din cer sub formă de meteoriți de fier [care se deosebesc datorită procentului ridicat de nichel]”, a spus Magli.

Piramida lui Keops este una dintre cele Șapte Minuni ale Lumii, singura care s-a păstrat până în zilele noastre. A fost construită la mijlocul mileniului III î.Hr., în timpul domniei faraonului Keops (Khufu), reprezentantul celei de-a patra dinastii a anticului Regat al Egiptului.

Piramida are o înălțime de 145 metri și o lățime de 230 de metri, fiind una dintre cele mai înalte și mai mari structuri construite vreodată de omenire.

 

5/5 - (11 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Maria SECĂREȘ
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

A murit Mikis Theodorakis, compozitorul coloanei sonore din filmul ”Zorba Grecul”

Marele compozitor grec Mikis Theodorakis a încetat din viaţă la vârsta de 96 de ani la Ate…