Acasă Diverse Descoperire macabră în Siria

Descoperire macabră în Siria

Autoritățile siriene au descoperit două gropi comune în care se află cadavre ale militarilor și civilior uciși de gruparea teroristă ISIS, în apropierea orașului Raqqa din Siria, a informat presa locală.

Un lider local a declarat presei locale că mai mult de o sută de cadavre au fost găsite într-o groapă în apropierea orașului Raqqa din Siria.

Agenția de știri SANA a relatat sâmbătă citând un lider local că în primul mormânt au fost găsite 115 cadavre, care au fost scoase și trimise la un spital militar din orașul Aleppo.

Potrivit presei, mai multe victime au fost deja identificate.

Agenția de știri a adăugat că, după scoaterea cadavrelor din prima groapă comună, specialiștii implicați în acest proces s-au mutat la  a doua groapă comună.

În octombrie, coaliția condusă de SUA a anunțat că Raqqa, declarată de ISIS capitala statului islamic, a fost eliberată. La scurt timp după aceea, un purtător de cuvânt al armatei siriene a confirmat că sute de membri ISIS și familiilor lor au fost lăsați să fugă de Raqqa, în convoaie organizate de forțele susținute de SUA.

Gruparea teroristă a lăsat  în Raqqa dispozitive explozive în aproape fiecare clădire din centrul orașului, conform trimisului special al Coaliției Globale împotriva ISIS, Brett McGurk. Unul dintre aceste dispozitive a ucis un tehnician sirian.

 

5/5 - (15 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…