Acasă Extern Conferința de Securitate de la München – Serghei Lavrov: ”Reînvie structura confruntării din timpul Războiului Rece”

Conferința de Securitate de la München – Serghei Lavrov: ”Reînvie structura confruntării din timpul Războiului Rece”

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a comparat, sâmbătă, la Conferința de Securitate de la  München, tensiunile dintre Rusia şi NATO cu Războiul Rece, transmite DPA.

”Tensiunile în creştere, expansiunea infrastructurii NATO către est, nivelul fără precedent al exerciţiilor la frontierele ruse, creşterea nemăsurată a bugetelor apărării – toate acestea conduc la imprevizibilitate”, a spus Lavrov în cadrul Conferinţei privind Securitatea de la Munchen, conform sursei citate.

”În esenţă, structura confruntării din timpul Războiului Rece reînvie”, a adăugat Lavrov.

La frontierele externe ale NATO cu Rusia, ambele părţi şi-au sporit apărarea după izbucnirea crizei din estul Ucrainei, în 2014. Elementul declanşator a fost anexarea Crimeei de Rusia, ceea ce a încălcat dreptul internaţional.

De asemenea, Serghei Lavrov a denunţat faptul că, în opinia sa, ”există o barbarizare a relaţiilor internaţionale care afectează mediul de viaţă al oamenilor”.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…