Acasă Diverse Dezastru ecologic: 150 de balene eșuate pe plajă

Dezastru ecologic: 150 de balene eșuate pe plajă

Un grup de aproximativ 150 de balene pilot a eșuat pe plaja Golfului Hamelin, în apropierea oraşului Augusta, la aproximativ 300 kilometri sud de Perth, a indicat ministerul amintit într-o declaraţie.

Serviciile parcurilor și al vieții sălbatice din Australia de Vest au declarat că șase care au supraviețuit au fost returnate în mare la ora locală de la ora 7.00.

Potrivit The Guardian, 135 de balene au murit, iar o operaţiune pentru salvarea celor rămase în viaţă este în prezent în curs de desfăşurare.

Autorităţile au închis toate plajele dintre Golful Hamelin şi Boranup până la o notificare ulterioară, pentru a se putea ocupa de acest incident.

Potrivit declaraţiei ministerului, a fost emisă şi o alertă de rechini din cauza numeroaselor carcase de balenă din zonă.

O balenă adult din această specie are o lungime de aproximativ cinci metri şi cântăreşte până la trei tone. Specia poate fi întâlnită în apele tropicale şi subtropicale.

Potrivit DPA, nu este prima dată când un astfel de incident are loc în zonă. În 2009, peste 80 de balene pilot şi delfini au murit după ce au eşuat în Golful Hamelin.

Cercetările difuzate de-a lungul anilor pe canalul tv Discovery Chanel arată că balenele și rechinii nu suportă sunetele emise de sonarele submarinelor militare și vin la mal pentru a se sinucide.

Autoritățile nu au anunțat cauza sinuciderii în masă a acestor balene și delfini.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Virginia Mircea
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Viitorul geopolitic al Rusiei

Cartea analistului politic rus Aleksandr Dugin ”Fundamentele geopoliticii: viitorul geopol…