Acasă Mediu Islanda acuzată de sacrificarea unei balene rare

Islanda acuzată de sacrificarea unei balene rare

O companie de pescuit din Islanda a vânat și ucis  o balenă albastră, una dintre cele mai mari creaturi de pe planetă, protejată de lege.

Dovezile fotografice de la militanții care se opun uciderii balenelor arată  cum a fost ucisă o balenă albastră. Mai mulți experți au concluzionat că în acele imagini că o balenă albastră de sex masculin, o specie care nu a fost ucisă în mod deliberat din 1978.

Compania implicată declară că este încrezătoare că animalul este un hibrid între o balenă albastră și o altă specie de balenă.

Testul ADN va fi necesar pentru a confirma adevărata identitate a balenei.

Motivul cheie al interesului pentru specie este de a determina dacă uciderea acestui exemplar este legală sau nu în conformitate cu legislația islandeză.

Cu o greutate de până la 200 de tone și o lungime de până la 30 de metri, balenele albastre au fost vânate până la dispariție de mai multe țări, inclusiv Marea Britanie, în perioada 1940-1960, când au devenit specie protejată în cadrul Comisiei internaționale pentru vânătoarea de balene. Aceasta înseamnă că toate țările, inclusiv Islanda, au convenit să nu ucidă aceste animale.

Legislația este diferită pentru alte specii de balene. Deși există un moratoriu internațional asupra interdicției uciderii orcărei specii de balene, Islanda nu este de acord și dă autorizații pentru vânătoarea lor.

 

5/5 - (5 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Mediu
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…