Acasă Extern Ambasadorul Israelului la ONU acuzat de corupție

Ambasadorul Israelului la ONU acuzat de corupție

Poliția examinează acuzațiile de corupție împotriva ambasadorului israelian la ONU Danny Danon.

Ambasadorul Israelului la ONU a fost acuzat că ar fi oferit slujbe la ziarul partidului Likud în schimbul sprijinului politic, a declarat Ministerul de Justiție din Israel.

Investigația făcută de poliția israeliană vine în urma unei relatări difuzate săptămâna trecută de canalul de televiziune Israel Television News, cunoscut anterior sub numele de Channel 2 News, care l-a prezentat pe ambasadorul Danon, fostul parlamentar al partidului Likud, că a obținut o mare parte din puterea sa politică în timp ce era președintele organizației Likud, în perioada 2006- 2015.

Investigația difuzată de Israel Television News a scos la iveală corespondența prin care Danon a dat instrucțiuni cu privire la persoane care trebuiau să fie angajate.

Ca răspuns la difuzare, Danon a declarat că va face plângere pentru calomnie postului de televiziune.

Funcția de ambasador la  ONU are o influență considerabilă asupra numirilor și bugetelor în diferite instituții naționale semi-oficiale, printre care Fondul Național Evreiesc și Organizația Mondială a Sionismului.

5/5 - (7 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Alina VĂLEAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Herbert Kickl: „De astăzi, Austria este o dictatură”. Protest masiv la Viena împotriva măsurilor COVID și a vaccinării obligatorii 

Zeci de mii de oameni, mulți dintre ei susținători de extremă dreapta, au protestat sâmbăt…