Acasă Intern Teodor Meleșcanu s-a întânit cu ambasadorul SUA la București

Teodor Meleșcanu s-a întânit cu ambasadorul SUA la București

Teodor Meleșcanu, președintele Senatului, l-a primit astăzi, 10 ianuarie, pe Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la București, în vizită de prezentare.

Înaltul demnitar român i-a adresat noului ambasador american felicitări pentru numirea în funcție şi l-a asigurat de sprijinul autorităților române în îndeplinirea cu succes a mandatului său. Totodată, a subliniat interesul României, în calitatea sa de partener predictibil și aliat statornic al SUA, pentru dezvoltarea și aprofundarea parteneriatului strategic, atât în privința dimensiunii politico-militare și de securitate, cât și referitor la componenta sa economică și investițională.

Președintele Senatului a evidențiat rolul diplomației parlamentare în dezvoltarea dialogului politic bilateral pe mai multe paliere de interes, precum și în întărirea cunoașterii reciproce și identificarea de noi proiecte de cooperare, transmițând că Parlamentul României este în măsură să contribuie efectiv la consolidarea unui cadru legislativ care să asigure, în continuare, stabilitatea și predictibilitatea mediului de afaceri.

În cadrul întrevederii cu ambasadorul SUA, Teodor Meleșcanu a reliefat faptul că România, stat care a dovedit că își respectă angajamentele în plan bilateral și în cadrul NATO, urmărește cu perseverență înregistrarea de progrese decisive în vederea includerii României în Programul Visa Waiver cât mai curând posibil, urmând exemplului altor aliați din regiune.

Teodor Meleșcanu a reafirmat interesul României pentru aprofundarea cooperării cu SUA în domeniul securității energetice, ca dimensiune esențială a parteneriatului strategic, susținând importanța îndeplinirii dezideratului ca țara noastră să devină furnizor regional de securitate energetică.

În planul securității regionale, președintele Senatului a evidențiat rolul României în îndeplinirea obiectivelor împărtășite de aliați și contribuția noastră specifică la securitatea și prosperitatea spațiului euro-atlantic.

5/5 - (1 vote)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…