Acasă Cultură Porțile Cartierului Creativ din Bucureşti s-au deschis la Madrid

Porțile Cartierului Creativ din Bucureşti s-au deschis la Madrid

Bucureștiul este oraș invitat în cadrul ediției de anul acesta a Madrid Design Festival, eveniment care situează capitala Spaniei pe harta celor mai importante festivaluri europene de profil.

Participarea românească  beneficiază de o secțiune aparte, rezervată orașelor invitate, denumită „Proiect internațional invitat – Cartierul Creativ din București“.

Vernisajul expoziției Made in Bucharest Creative Quarter, organizată de Institutul Cultural Român și The Institute, sub auspiciile Ambasadei României în Regatul Spaniei, a avut loc vineri, 15 februarie 2019, de la ora 13.30, la sediul Institutului Cultural Român din Madrid (Plaza del Cordón, 1), care a fost inaugurat în această săptămână.

Imagini din expoziția Made in Bucharest Creative Quarter

La eveniment au participat Liliana Țuroiu, președinte ICR, Maria Pop, directorul ICR Madrid, Álvaro Matías, directorul Madrid Design Festival, Andrei Borțun, directorul general executiv al The Institute, Oana Dobre, curatorul expoziției, reprezentanți ai Madrid Design Festival, galeriști și designeri locali, jurnaliști spanioli și internaționali de la „Icon Design“, „Corriere de la sera“ (Italia), „TL Magazine“ (Belgia), „Ideat“ (Franta), „Wallpaper China“ (China), „Pin up“ (EEUU/ Paris), „Format“ (Canada), alături de reprezentanți ai mass-media din România.

Expoziția Made in Bucharest Creative Quarter transpune la Madrid, până pe 31 martie 2019, imaginea unui București creativ, ancorat în prezent, unde spiritul antreprenorial este din ce în ce mai puternic reprezentat.

„Madrid Design Festival este prima manifestare internațională la care este prezentat Cartierul Creativ, într-o încercare de a crește și mai mult reputația creativă a Bucureștiului, promovând nu doar inițiativa noastră, ci și fiecare creator și organizație din această rețea, care, prin proiectele lor, fac din capitală un oraș foarte conectat la realitatea culturală europeană a momentului“, a apreciat Andrei Borțun, director The Institute.

Numeroși vizitatori au putut admira,  la vernisaj, obiecte de design contemporan, îmbogățite de poveștile și portretele celor care le semnează, precum și exemple de reconversii ale unor spații abandonate.

Traseul expoziţional Made in Bucharest Creative Quarter  este articulat în jurul a nouă categorii (artă, muzică, modă, magazine, designeri, artele spectacolului, spații alternative, hub-uri, cafenele și baruri), a obiectelor semnate de artiştii Saddo, Mădălina Teler (De Ceramică), Ana Bănică, Mona Vulpoiu (Utopic), și a pieselor din portofoliul magazinelor Dizainăr (Ubikubi, Ceramic Sparrow și RUSBO) și Meșteshukar ButiQ (Radu Abraham). Acestora li se adaugă materiale video semnate de Carmen Secăreanu, Ioana Ciolacu, Adelina Ivan, AFMF și Entrance, dar și o înregistrare de muzică electronică marca Electric Brother.

Aflat la cea de- a doua ediție, Madrid Design Festival este deschis publicului în perioada 1- 28 februarie cu 202 de activităţi ce includ 53 de expoziţii, 12 instalaţii, participarea a 410 profesionişti în domeniu şi implicarea a 28 de muzee şi instituţii, alături de 30 de branduri de design.

5/5 - (1 vote)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Cultură
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…